Kidamo roditeljstvo

Piše Hipsterkeva

Kaže Renata – piši nešto porodično… neću erotiku na sajtu. Ok. Porodično… Pa, ovih dana mi uglavnom deca idu na živce. Sin studira, vežba matematiku i elektrotehniku 2 i diže paniku po kući. Niko ništa ne sme da ga pita. Hranu i ostalo unosimo u sobu tako što prvo samo odškrinemo vrata i pružimo ruku. Ako ćuti onda možemo da uđemo, ako počne da šizi ili da nas gađa nečim onda brzo zatvaramo vrata i bežimo u kujnu. Da beše da prođe taj junski rok inače ćemo svi po kuci da dobijemo tikove…

Ćerka, dvanaestogodišnjakinja. Škola je tako divno organizovana u doba korone da smo ukapirali da je zaboravila da čita. Ruka joj zalepljena za mobilni telefon. Glavni problem su malje na nogama i kad će joj biti dozvoljeno da se izdepilira. Oboje su izgleda dobili neku vrstu amnezije, mešaju engleski i srpski. Znam da sam ih naučila da pričaju srpski, ali toliko gledaju YouTube da su neke reči zaboravili. Jel’ treba da vam napomenem da dobijam nervni slom svaki put kad me pitaju da li imam u kući wine winager ili kako se beše kaže emotion?

Vrhunac mog nervnog rastrojstva je bio kad ovaj matematičar nije hteo da pomogne sestri da spremi pismeni iz matematike, pa je mučeni Čobić preuzeo ovu obavezu na sebe. Inače, kad sabiramo račune ja i moj Čobic, to radimo digitronom i ako sabiramo više puta, svaki put imamo različit rezultat. Toliko o mojoj i njegovoj matematici. Sve mi je bilo jasno kako Joki i Čobicu ide matiš kad sam čula da upoređuju rezultate jednog istog zadatka… oboje imali razlicit rezultat. Sreća, pa se Boba smilovao i objasnio joj zadatke.
E, tu sam ja počela da se gušim i da me boli glava od porodičnog života. Kako vi stojite sa matematikom i porodičnim životom?

Posted on 14. maja 2021., in Hipsterkeva, Priče, pesme, intervjui. Bookmark the permalink. Postavi komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: