Saradnici

Tatjana Živković, diplomirani bibliotekar savetnik

Tatjana

Rođena 1963. godine. Diplomirala na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu na Katedri za filozofiju.

Zaposlena u Narodnoj biblioteci „Ilija M. Petrović“ u Požarevcu od 1989. godine. Autorka je preko 40 stručnih radova iz bibliografije i zavičajne istorije i kulture.

Član je  Bibliotekarskog društva Srbije i Komisije za zavičajne zbirke.

Aktivna saradnica za godine:

2015-2019

==========

Katarina Beli, viši diplomirani bibliotekar

Katarina Beli

Rođena 1971. godine. Diplomirala na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu na Katedri za japanski jezik i književnost.

Zaposlena u Narodnoj biblioteci „Ilija M. Petrović“ u Požarevcu od 1999. godine.

Član je  Bibliotekarskog društva Srbije i Komisije za klasifikaciju.

Aktivna saradnica za godine:

2014-2015, 2017-2018

==========

Milanka Stokić, diplomirani bibliotekar

Milanka

Rođena 1970. godine. Diplomirala na Visokoj tehničkoj školi u Požarevcu, na smeru za prehrambenu tehnologiju. Završila Fakultet za menadžent u Sremskim Karlovcima, smer za inženjerski menadžment.

Zaposlena u Narodnoj biblioteci „Ilija M. Petrović“  u Požarevcu od 1997.  godine.

Član je Bibliotekarskog društva Srbije.

Aktivna saradnica za godine:

2015-2022

==========

Tatjana Milenković, diplomirani bibliotekar-informatičar

Tatjana Milenković 2

Rođena je  1972. godine. Diplomirala na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu na Katedri za Bibliotekarstvo i informatiku

Zaposlena u specijalnoj biblioteci Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije  u Beogradu od 2003.  godine.

Radi na ažuriranju sajta Zavoda www.rzsport.gov.rs

Aktivna saradnica za godine:

2014-2022

==========

Sanja Cvrkota, diplomirani bibliotekar savetnik

Sanja Cvrkota

Rođena je 1973. godine. Diplomirala i magistrirala na Katedri za bibliotekarstvo i informatiku Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Zaposlena u Biblioteci grada Beograda od 1997. godine.

Član je Bibliotekarskog društva Srbije.

Aktivna saradnica za godine:

2015-2022

==========

Anka Krstić, diplomirani bibliotekar-informatičar-master

dav

Rođena 1984. godine. Diplomirala na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu na Katedri za Bibliotekarstvo i informatiku, gde je završila i Master studije.

Radila u Narodnoj biblioteci „Ilija M. Petrović“ u Požarevcu.

Aktivna saradnica za godine:

2015-2022

==========

Dragana Glišić Živanović, diplomirani bibliotekar

Rođena je 1983. godine u Požarevcu, gde je završila Osnovnu školu i Srednju Poljoprivrednu školu „Sonja Marinković“.

Diplomirala je na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Požarevcu, na smeru Prehrambena tehnologija, a master studije završila je na Univerzitetu „Union – Nikola Tesla“ u Beogradu,  Fakultet za ekologiju i zaštitu životne sredine, na smeru Ekologija i stekla zvanje master ekolog.

U Narodnoj biblioteci „Ilija M. Petrović“ u Požarevcu zaposlena je od 2009. godine, sa zvanjem diplomirani bibliotekar. Radi na Omladinskom odeljenju.

Član je Bibliotekarskog društva Srbije.

 Aktivna saradnica za godinu:

2015-2021

==========

Nevena Vuksanović, diplomirani bibliotekar

FB_IMG_1488115095786

Rođena je 1979. godine u Požarevcu. Osnovnu i srednju Tehničku školu završila u Kostolcu. Diplomirala na Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija „Čačak“ u Čačku. Završila Fakultet za menadžment u Sremskim Karlovcima. Zaposlena u Biblioteci u Kostolcu, Odeljenju Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ Požarevac od 2005. godine. Radi sa korisnicima i na obradi monografskih publikacija. Vodi kreativne radionice za decu zajedno sa svojim koleginicama.

Član je Bibliotekarskog društva Srbije.

Aktivna saradnica za godinu:

2016-2022

==========

Dimitrije Janičić, prevodilac, pisac, književni kritičar

Dimitrije

Rođen 1935. godine u Broćancu (kod Nikšića, Crna Gora). Po završenoj učiteljskoj školi radio je kao učitelj i nastavnik u seoskim školama i u gradu Nikšiću, a zatim kao novinar i urednik „Nikšićkih novina“u Nikšiću, a kasnije u Beogradu je radio kao urednik u „Poljoindustriji“, reviji „Selo“, „Železničkim novinama“, a radni vek je završio kao odgovorni urednik stručnog časopisa Jugoslovenskih železnica („Železnice“). Sarađivao je sa brojnim jugoslovenskim listovima i časopisima i osvojio nekoliko nagrada za novinsku priču. Objavio je desetak hiljada novinskih tekstova, istakao se kao urednik i pisac predgovora desetak knjiga na srpskom i Esperantu.
Posebno se bavio međunarodnim jezikom Esperantom, a četiri godine je bio i glavni urednik jugoslovenskog esperantskog lista „Jugoslavia stelo“ (Jugoslovenska zvezda). Osvojio je više nagrada za originalnu poeziju i prozu na međunarodnim konkursima u Španiji, Rusiji, Švajcarskoj, Bugarskoj, Litvaniji i objavio više stotina tekstova u raznim esperantskim listovima i časopisima u svetu.
Živeo u Beogradu. Preminuo 5. maja 2022. godine. Bila nam je čast poznavati ga i sarađivati sa njime. Neka mu je večna slava i spokoj duše. 🙏

Aktivni saradnik za godinu:

2016-2022

==========

Slobodan Pavlović, psiholog

Boban

Rođen je 1970. godine u Velikom Gradištu gde je završio osnovnu  i srednju školu. Zvanje „diplomirani psiholog“ stekao je na Odeljenju za psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu 1995. godine. Profesionalnu karijeru započinje 1996. godine. Do sada je radio na poslovima školskog psihologa, zatim kao član stručnog tima centra za socijalni rad i kao vojni psiholog. Trenutno je zaposlen kao psiholog u Domu učenika poljoprivredne škole „Sonja Marinković“ Požarevac.

Aktivni saradnik za godinu:

2017-2018

==========

Milan Ceković, ekonomista, književnik, muzičar, trener, maser

Milan Ceković 1

Rođen 1977. godine, u Požarevcu. Diplomirani ekonomista – master, sertifikovani trener, sertifikovan maser, ali suštinski sebe smatra svaštarom, pesnikom i slobodnim strelcem. Na vreme se poljubio, zna kako je to postići gol u gostima. Odslužio redovni vojni rok, čak se i hrabro odazvao mobilizaciji 1999-e. Nakon svega toga, permanentno se pita – šta je sa ovim svetom? Prva radna iskustva sticao kao konobar, radnik u sportskoj kladionici, prodavac voća i povrća. Sedam godina radio na Fakultetu poslovne ekonomije kao asistent na menadžersko-marketinškim predmetima, kasnije radio u Volkswagenu (Bratislava) na logističkim poslovima. Nagrađivani je debater i mentor Debatnog kluba. Autor dvanaest stručnih radova iz oblasti menadžmenta i marketinga. Pohađao je nekoliko seminara i naučnih skupova. Autor nekoliko desetina pesama. Autor romana „Lenija“. Organizator više desetina naučno-obrazovnih, kulturnih i humanitarnih događaja. Kolumnista Portala 021. Osnivač udruženja građana „Buđenje“ i neformalnog koncepta „Razgovaralište“. Danas, pokušava da održi status slobodnog strelca. Strela odapeta, ali slobode nigde. Putem svog PODSTREKA pokušava da radi u oblastima ličnog razvoja i konsaltinga. Realizator je nekoliko vrste treninga razvoja veština. Ima želju da vlada, ali samo nad samim sobom. Sve što je u životu potpisao, lično je napisao. Ima toga još, ali ovo je kratka biografija. Uglavnom, Piše i ne okoliše.

Aktivni saradnik za godinu:

2018

==========

Magdalena Redžović, profesor srpskog jezika i književnosti i pisac

Magdalena
Rođena je u Rumi 1974. godine, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. Filozofski fakultet, odsek za srpski jezik i književnost završila je u Novom Sadu. Radi kao profesor u Osnovnoj školi „Jovan Cvijić“ u Kostolcu od 1999. godine. Vodi novinarsku sekciju u Osnovnoj školi „Jovan Cvijić“ u Kostolcu, u okviru koje uređuje školsku radio-emisiju „Plavi čuperak“ koja se emituje na Stil radiju. Urednica je elektronskog školskog lista „Đačko pero“. Urednica je časopisa „Glas mladih“. 
Svoje priče i pesme je objavljivala u više časopisa i zbornika. Autorka je knjige „Azbučnica od sitnica“. Član je više književnih udruženja u Srbiji.
Ručnim radovima se bavi od ranog detinjstva. Veoma je umešna u vezu, dekupažu, šivenju i tkanju.
Autorka je bloga Magdalenina učionica https://majaanjaluka.wordpress.com

Aktivna saradnica za godinu:

2018-2022

==========

Vesna Radivojević, agent osiguranja i bloger

Vesna

Rođena u Požarevcu 1977. godine. Osnovnu školu i gimnaziju završila u Požarevcu. Godinama je radila kao novinar, zatim u marketinškim agencijama i izdavaštvu (Mladinska knjiga, GREY Worldwide, Procter&Gamble i dr.). Psihologija, filozofija pozitivnog razmišljanja i procesi sazrevanja ličnosti – oduvek su bili u žiži njenog interesovanja.
Prošla je kroz obuku za Neuro i spiritualno savetovanje (Neuroscience Training and Coaching Institute, USA) i tokom godina kroz konstantno obučavanje i usavršavanje kroz mnogobrojne treninge, provere znanja – došla do svojih saznanja koje želi da podeli sa drugima. Radila godinama u Dunav osiguranju. Trenutno radi kao službenik u Opštini Požarevac.
Bavi se istraživanjem kulturnog nasleđa. Autorka bloga https://worldvesnaradivojevic.com/.

Aktivna saradnica za godinu:

2019-2022

==========

Biljana Čobić – Hipster keva

Hipsterkeva.jpg
Rođena 1974. godine
Požarevačka gimnazija, jer za Boga, nivo…
Fakultet pravni, komada 1.
Pravosudni ispit, komada 1 (ovo ne mogu da izostavim, kad ne umreh od straha dok sam ga polagala).
Deca, komada 2, muško i žensko.
Džigericu mi pojeli, al’ su moji, pa ih volim najviše na svetu.
Brakovi, komada 2. Prvi prop’o, drugi srećan.
Hipster keva kod koje se demokratija koju gaji u kući graniči sa anarhijom.
Jedna srećna žena.

Aktivna saradnica za godinu:

2022

==========

Srbijanka Stanković, diplomirani filolog

Srbijanka Stanković

Rođena je 1987. godine. Diplomirala je srpsku književnost i jezik sa opštom književnošću na Filološkom fakultetu u Beogradu. Urednica je magazina Topličanka, aktivno piše za portale Blacksheep.rs i Lola magazin. Dugogodišnja članica Književnog društva „Rade Drainac“ u Prokuplju. Objavila dramu „Ana je čekala“. Dobitnica više književnih nagrada. Piše i stvara u rodnom Prokuplju.

Aktivna saradnica za godinu:

2021-2022

==========

Gordana Slavković, profesorka srpskog jezika i književnosti

Rođena u Lukomiru, selu u Topličkom kraju, 1964. godine. Osnovnu školu završila u Žitorađi, dve godine usmerenog obrazovanja u Prokuplju i dve godine gimnazije (kultura i javno informisanje – novinarski smer) u Blacu. Filološki fakultet, odsek za jugoslovensku književnost i srpskohrvatski jezik završila je u Beogradu. Radi kao profesor u Osnovnoj školi „Jovan Cvijić“ u Kostolcu od 1995. godine. Vodi novinarsku sekciju u Osnovnoj školi „Jovan Cvijić“ u Kostolcu, u okviru koje uređuju školsku radio-emisiju „Plavi čuperak“ koja se emituje na Stil radiju. Urednica je elektronskog školskog lista „Đačko pero“. Urednica je časopisa „Glas mladih“. Ručnim radovima se bavi od ranog detinjstva. Veoma je umešna u vezu i heklanju. Polaznik je više kreativnih radionica (keramike, veza, dekupaža) i kurseva ručnih radova i starih zanata.
Aktivni je član Udruženja za promociju kulture, tradicije i turizma „Od knjige do duše“.
Živi i radi u Kostolcu.

Aktivna saradnica za godinu:

2021-2022

  1. svidja mi se vas blog!!! a ovo je moj biblio blog:
    https://cognitivetheatre.wordpress.com/

    Sviđa mi se

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: