Saradnici

Tatjana Živković, diplomirani bibliotekar savetnik

Tatjana

Rođena 1963. godine. Diplomirala na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu na Katedri za filozofiju.

Zaposlena u Narodnoj biblioteci „Ilija M. Petrović“ u Požarevcu od 1989. godine. Autorka je preko 40 stručnih radova iz bibliografije i zavičajne istorije i kulture.

Član je  Bibliotekarskog društva Srbije i Komisije za zavičajne zbirke.

Aktivna saradnica za godine:

2015-2019

==========

Katarina Beli, viši diplomirani bibliotekar

Katarina Beli

Rođena 1971. godine. Diplomirala na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu na Katedri za japanski jezik i književnost.

Zaposlena u Narodnoj biblioteci „Ilija M. Petrović“ u Požarevcu od 1999. godine.

Član je  Bibliotekarskog društva Srbije i Komisije za klasifikaciju.

Aktivna saradnica za godine:

2014-2015, 2017-2018

==========

Milanka Stokić, diplomirani bibliotekar

Milanka

Rođena 1970. godine. Diplomirala na Visokoj tehničkoj školi u Požarevcu, na smeru za prehrambenu tehnologiju. Završila Fakultet za menadžent u Sremskim Karlovcima, smer za inženjerski menadžment.

Zaposlena u Narodnoj biblioteci „Ilija M. Petrović“  u Požarevcu od 1997.  godine.

Član je Bibliotekarskog društva Srbije.

Aktivna saradnica za godine:

2015-2021

==========

Tatjana Milenković, diplomirani bibliotekar-informatičar

Tatjana Milenković 2

Rođena je  1973. godine. Diplomirala na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu na Katedri za Bibliotekarstvo i informatiku

Zaposlena u specijalnoj biblioteci Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije  u Beogradu od 2003.  godine.

Radi na ažuriranju sajta Zavoda www.rzsport.gov.rs

Aktivna saradnica za godine:

2014-2021

==========

Sanja Cvrkota, diplomirani bibliotekar savetnik

Sanja Cvrkota

Rođena je 1973. godine. Diplomirala i magistrirala na Katedri za bibliotekarstvo i informatiku Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Zaposlena u Biblioteci grada Beograda od 1997. godine.

Član je Bibliotekarskog društva Srbije.

Aktivna saradnica za godine:

2015-2021

==========

Anka Krstić, diplomirani bibliotekar-informatičar-master

dav

Rođena 1984. godine. Diplomirala na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu na Katedri za Bibliotekarstvo i informatiku, gde je završila i Master studije.

Radila u Narodnoj biblioteci „Ilija M. Petrović“ u Požarevcu.

Aktivna saradnica za godine:

2015-2021

==========

Dragana Glišić Živanović, diplomirani bibliotekar

Rođena je 1983. godine u Požarevcu, gde je završila Osnovnu školu i Srednju Poljoprivrednu školu „Sonja Marinković“.

Diplomirala je na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Požarevcu, na smeru Prehrambena tehnologija, a master studije završila je na Univerzitetu „Union – Nikola Tesla“ u Beogradu,  Fakultet za ekologiju i zaštitu životne sredine, na smeru Ekologija i stekla zvanje master ekolog.

U Narodnoj biblioteci „Ilija M. Petrović“ u Požarevcu zaposlena je od 2009. godine, sa zvanjem diplomirani bibliotekar. Radi na Omladinskom odeljenju.

Član je Bibliotekarskog društva Srbije.

 Aktivna saradnica za godinu:

2015-2021

==========

Nevena Vuksanović, diplomirani bibliotekar

FB_IMG_1488115095786

Rođena je 1979. godine u Požarevcu. Osnovnu i srednju Tehničku školu završila u Kostolcu. Diplomirala na Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija „Čačak“ u Čačku. Završila Fakultet za menadžment u Sremskim Karlovcima. Zaposlena u Biblioteci u Kostolcu, Odeljenju Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ Požarevac od 2005. godine. Radi sa korisnicima i na obradi monografskih publikacija. Vodi kreativne radionice za decu zajedno sa svojim koleginicama.

Član je Bibliotekarskog društva Srbije.

Aktivna saradnica za godinu:

2016-2021

==========

Dimitrije Janičić, prevodilac, pisac, književni kritičar

Dimitrije

Rođen 1935. godine u Broćancu (kod Nikčiča, Crna Gora). Po završenoj učiteljskoj školi radio je kao učitelj i nastavnik u seoskim školama i u gradu Nikšiću, a zatim kao novinar i urednik „Nikšićkih novina“u Nikšiću, a kasnije u Beogradu je radio kao urednik u „Poljoindustriji“, reviji „Selo“, „Železničkim novinama“, a radni vek je završio kao odgovorni urednik stručnog časopisa Jugoslovenskih železnica („Železnice“). Sarađivao je sa brojnim jugoslovenskim listovima i časopisima i osvojio nekoliko nagrada za novinsku priču. Objavio je desetak hiljada novinskih tekstova, istakao se kao urednik i pisac predgovora desetak knjiga na srpskom i Esperantu.
Posebno se bavio međunarodnim jezikom Esperantom, a četiri godine je bio i glavni urednik jugoslovenskog esperantskog lista „Jugoslavia stelo“ (Jugoslovenska zvezda). Osvojio je više nagrada za originalnu poeziju i prozu na međunarodnim konkursima u Španiji, Rusiji, Švajcarskoj, Bugarskoj, Litvaniji i objavio više stotina tekstova u raznim esperantskim listovima i časopisima u svetu.
Živi u Beogradu.

Aktivni saradnik za godinu:

2016-2021

==========

Slobodan Pavlović, psiholog

Boban

Rođen je 1970. godine u Velikom Gradištu gde je završio osnovnu  i srednju školu. Zvanje „diplomirani psiholog“ stekao je na Odeljenju za psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu 1995. godine. Profesionalnu karijeru započinje 1996. godine. Do sada je radio na poslovima školskog psihologa, zatim kao član stručnog tima centra za socijalni rad i kao vojni psiholog. Trenutno je zaposlen kao psiholog u Domu učenika poljoprivredne škole „Sonja Marinković“ Požarevac.

Aktivni saradnik za godinu:

2017-2018

==========

Milan Ceković, ekonomista, književnik, muzičar, trener, maser

Milan Ceković 1

Rođen 1977. godine, u Požarevcu. Diplomirani ekonomista – master, sertifikovani trener, sertifikovan maser, ali suštinski sebe smatra svaštarom, pesnikom i slobodnim strelcem. Na vreme se poljubio, zna kako je to postići gol u gostima. Odslužio redovni vojni rok, čak se i hrabro odazvao mobilizaciji 1999-e. Nakon svega toga, permanentno se pita – šta je sa ovim svetom? Prva radna iskustva sticao kao konobar, radnik u sportskoj kladionici, prodavac voća i povrća. Sedam godina radio na Fakultetu poslovne ekonomije kao asistent na menadžersko-marketinškim predmetima, kasnije radio u Volkswagenu (Bratislava) na logističkim poslovima. Nagrađivani je debater i mentor Debatnog kluba. Autor dvanaest stručnih radova iz oblasti menadžmenta i marketinga. Pohađao je nekoliko seminara i naučnih skupova. Autor nekoliko desetina pesama. Autor romana „Lenija“. Organizator više desetina naučno-obrazovnih, kulturnih i humanitarnih događaja. Kolumnista Portala 021. Osnivač udruženja građana „Buđenje“ i neformalnog koncepta „Razgovaralište“. Danas, pokušava da održi status slobodnog strelca. Strela odapeta, ali slobode nigde. Putem svog PODSTREKA pokušava da radi u oblastima ličnog razvoja i konsaltinga. Realizator je nekoliko vrste treninga razvoja veština. Ima želju da vlada, ali samo nad samim sobom. Sve što je u životu potpisao, lično je napisao. Ima toga još, ali ovo je kratka biografija. Uglavnom, Piše i ne okoliše.

Aktivni saradnik za godinu:

2018

==========

Magdalena Redžović, profesor srpskog jezika i književnosti i pisac

Magdalena
Rođena je u Rumi 1974. godine, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. Filozofski fakultet, odsek za srpski jezik i književnost završila je u Novom Sadu. Radi kao profesor u Osnovnoj školi „Jovan Cvijić“ u Kostolcu od 1999. godine. Vodi novinarsku sekciju u Osnovnoj školi „Jovan Cvijić“ u Kostolcu, u okviru koje uređuje školsku radio-emisiju „Plavi čuperak“ koja se emituje na Stil radiju. Urednica je elektronskog školskog lista „Đačko pero“.
Svoje priče i pesme je objavljivala u više časopisa i zbornika. Autorka je knjige „Azbučnica od sitnica“. Član je više književnih udruženja u Srbiji.
Ručnim radovima se bavi od ranog detinjstva. Veoma je umešna u vezu, dekupažu, šivenju i tkanju.
Autorka je bloga Magdalenina učionica https://majaanjaluka.wordpress.com

Aktivna saradnica za godinu:

2018-2021

==========

Vesna Radivojević, agent osiguranja i bloger

Vesna

Rođena u Požarevcu 1977. godine. Osnovnu školu i gimnaziju završila u Požarevcu. Godinama je radila kao novinar, zatim u marketinškim agencijama i izdavaštvu (Mladinska knjiga, GREY Worldwide, Procter&Gamble i dr.). Psihologija, filozofija pozitivnog razmišljanja i procesi sazrevanja ličnosti – oduvek su bili u žiži njenog interesovanja.
Prošla je kroz obuku za Neuro i spiritualno savetovanje (Neuroscience Training and Coaching Institute, USA) i tokom godina kroz konstantno obučavanje i usavršavanje kroz mnogobrojne treninge, provere znanja – došla do svojih saznanja koje želi da podeli sa drugima. Radila u Dunav osiguranju.
Bavi se istraživanjem kulturnog nasleđa. Autorka bloga https://worldvesnaradivojevic.com/.

Aktivna saradnica za godinu:

2019-2021

==========

Biljana Čobić – Hipster keva

Hipsterkeva.jpg
Rođena 1974. godine
Požarevačka gimnazija, jer za Boga, nivo…
Fakultet pravni, komada 1.
Pravosudni ispit, komada 1 (ovo ne mogu da izostavim, kad ne umreh od straha dok sam ga polagala).
Deca, komada 2, muško i žensko.
Džigericu mi pojeli, al’ su moji, pa ih volim najviše na svetu.
Brakovi, komada 2. Prvi prop’o, drugi srećan.
Hipster keva kod koje se demokratija koju gaji u kući graniči sa anarhijom.
Jedna srećna žena.

Aktivna saradnica za godinu:

2021

==========

Srbijanka Stanković, diplomirani filolog

Srbijanka Stanković

Rođena je 1987. godine. Diplomirala je srpsku književnost i jezik sa opštom književnošću na Filološkom fakultetu u Beogradu. Urednica je magazina Topličanka, aktivno piše za portale Blacksheep.rs i Lola magazin. Dugogodišnja članica Književnog društva „Rade Drainac“ u Prokuplju. Objavila dramu „Ana je čekala“. Dobitnica više književnih nagrada. Piše i stvara u rodnom Prokuplju.

Aktivna saradnica za godinu:

2021

  1. svidja mi se vas blog!!! a ovo je moj biblio blog:
    https://cognitivetheatre.wordpress.com/

    Sviđa mi se

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: