Uređivačka politika i saradnja

Sajt Od knjige do duše postoji već više od šest godina (od 22. februara 2013. godine). Objavljuje vesti i tekstove iz kulture, nauke, sveta filma, pozorišta i mnogih drugih oblasti. Nastojimo da sajt bude poučan, informativan, zanimljiv i pre svega – koristan. Valjda je to razlog zašto se sajt čita širom sveta. Više od 4500 objavljenih članaka i preko MILION I OSAMSTO pregleda pokazatelji su sve veće popularnosti sajta.

Sajt „Od knjige do duše“ je otvoren za originalne naučne, pregledne i stručne radove, prikaze knjiga, serijskih publikacija, veb-sajtova, filmova, serija i dr. iz svih oblasti znanja. Radovi su na stranici grupisani po oblastima na koje se odnose.

Vaše radove šaljite kao Word dokument sa svim elementima za članak (ime i prezime autora, stručno zvanje, institucija u kojoj autor radi, kontakt adresa; naslov rada, abstrakt i ključne reči (po želji autora i u zavisnosti od karaktera članka), zaključak.

Radove procenjuje redakcija koju čine:  Sanja Cvrkota, diplomirani bibliotekar savetnik u Biblioteci Grada Beograda, Ljubica Ljubišić, diplomirani bibliotekar savetnik u Narodnoj biblioteci Srbije, Bojana Marinčić, viši diplomirani bibliotekar u Narodnoj biblioteci u Užicu i Renata Minić, diplomirani bibliotekar savetnik u Narodnoj biblioteci „Ilija M. Petrović“ Požarevac.

Radove slati na adresu: odknjigedoduse@gmail.com

Sajt je i elektronsko glasilo Udruženja za promociju kulture, tradicije i turizma „Od knjige do duše“.

Odricanje od odgovornosti

Sav materijal koji je preuzet sa Interneta, ukoliko to nije drugačije navedeno, smatra se javno dostupnim.

Deljenje autorskih tekstova sa ovog sajta je dozvoljeno, ali sa navođenjem izvora koji vode ka ovom sajtu.

Sajt „Od knjige do duše“ je elektronsko glasilo Udruženja „Od knjige do duše“ i ima uspostavljenu saradnju sa više desetina sajtova i blogova i dozvolu za deljenje njihovih tekstova na svom blogu.

Ako delite tekstove koji su podeljeni sa drugih sajtova i blogova, to radite na sopstvenu odgovornost.

U slučaju da postoji bilo koji problem ili greška u vezi s autorskim pravima za određene tekstove koji su podeljeni na sajtu, javite nam i sporni materijal biće uklonjen u najkraćem mogućem roku sa našeg sajta.

S poštovanjem,

Renata Minić

%d bloggers like this: