Šta je Mesečeva voda i kako je napraviti?

Priredila Nevena Vuksanović

Verovatno ste nekada čuli za Mesečevu vodu. Ako ste se zapitali šta je to i čemu služi, ovaj tekst vam može biti od pomoći. Ne postoji tačan podatak kada je nastala, ali u nekim izvorima se pominje 1800. godina i čak se povezuje sa veštičarenjem.
Kao što samo ime kaže, to je obična voda koja je stojala na mesečini i time upila nešto Mesečeve energije. Budući da Mesec utiče na plimu i oseku, već postoji energetska veza između vode i Meseca. Mesečeva voda može biti voda mladog Meseca i voda punog Meseca, u zavisnosti kada i zašto rešite da je napravite. Voda mladog Meseca se koristi za nove početke, ako želite novi stan, novu ljubav ili novo poglavlje u životu, dok se voda punog Meseca koristi za uspeh, izlečenje, energiju, vedrinu… Mesečeva voda ima mnogo primena, a od vas zavisi koliko ćete biti maštoviti.

Kako je napraviti?
Mesečeva voda se pravi tako što prvo odaberemo čistu staklenu posudu, to može biti tegla, bokal, flaša ili činija. Voda koju ćemo sipati u posudu može biti izvorska, flaširana, pa i obična voda sa česme. Kada sipamo vodu u odgovarajuću posudu, pronađemo mesto na kome ćemo je ostaviti preko noći. Poželjno je da bude napolju, ali ako za to nema uslova, posuda može stajati i pored prozora, samo je važno da bude na mesečini. Oko posude sa vodom možete staviti biljke i cveće, kao i kristale. Ako koristite kristale, važno je da istražite čemu služe i shodno tome ih stavite pored posude. Možete ih čak i staviti u vodu, a za taj proces su najbezbedniji kvarc, citrin i ametist, malahit je toksičan u vodi, dok će se selenit rastvoriti. U vodu možete staviti i srebro, time ćete dobiti energiju zaštite i prečišćavanja. Dok ostavljate posudu sa vodom, potrudite se da vam misli i želje budu čiste. Pomislite na razlog zbog kog pravite Mesečevu vodu i ostanite koji trenutak pored posude. Veoma je važno da znate kada tačno izlazi Sunce i da pre toga sklonite posudu sa vodom. Sunčevi zraci je ne smeju dotaći. Mesečeva voda se može praviti tri dana – dan pre, za vreme i dan posle punog ili mladog meseca. Čak možete istu vodu iznositi sva tri dana, kako bi energija bila jača. Kada jednom napravite Mesečevu vodu, možete je držati u frižideru u zatvorenoj staklenoj posudi. Ako je voda izvorska, možete je čuvati samo četiri nedelje zbog njene energije. Važno je da Mesečevu vodu nikako ne pravite za vreme pomračenja Meseca, jer je tada njegova energija nestabilna i haotična.

Pun mesec je večeras, od 20:40h, tako da ne zaboravite da spremite vodu za pravljenje Mesečeve vode. U slučaju da propustite, sledeći pun mesec pada 10. jula.

Kako je koristiti?
Mesečeva voda se može koristiti na mnogo načina. Možete je jednostavno piti ili napraviti čaj od nje, zalivati biljke, davati je ljubimcima da piju, čistiti svoj dom njome, koristiti je za kupanje i umivanje, dodavati je u hranu koju kuvate. Možete i sami osmisliti namenu ove vode. Važno je da na umu imate sa kojom ste je namerom napravili.
Da li ćete „upiti“ Mesečevu energiju tako što ćete samo sedeti na mesečini, prošetati ili napraviti Mesečevu vodu, vaš je izbor. Nije loše uneti dašak magije u život.

Posted on 24. juna 2021., in Narodna verovanja, mitovi, običaji i zanati, Zanimljivosti, Zdravlje, sport i lepota. Bookmark the permalink. 2 komentara.

  1. Zanimljivo, ali je problem što bi trebalo naviti alarm da se posuda skloni prije izlaska sunca. 😀

    Sviđa mi se

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: