Svetski dan zaštite životne sredine

Svetski dan zaštite životne sredine obeležava se u celom svetu 5. juna još od 1972. godine, kada je Generalna skupština Ujedinjenih nacija održala u Stokholmu prvu Konferenciju o zaštiti životne sredine. Širom sveta na ovaj dan vladine i nevladine organizacije pokreću brojne aktivnosti koje se odnose na ekološke probleme i potrebu za očuvanjem životne sredine. 

world-environment-daye280ac

Ovogodišnja tema je Biološka raznovrsnost (Biodiverzitet) usled velike zabrinotosti zbog nedavnih događaja od požara u Brazilu, Sjedinjenim Američkim Državama i Australiji do najezde skakavaca širom Istočne Afrike – i sada, globalne pandemije bolesti – koje dokazuju međuzavisnost ljudi i mreže života u kojoj svi mi postojimo.

Potrudite se da današnji dan posvetite „povezivanju sa prirodom“ – da odete u park, šumu, posadite neko cveće ili drvo, budete odgovorni prema biljnom i životinjskom svetu… i na taj način date svoj doprinos zaštiti Zemlje i životne sredine.

Posted on 5. juna 2020., in Biblioteka, Iz istorije, Svet oko nas, Zdravlje, sport i lepota. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: