Roman „Nešto strašno podseća na život“ Nebojše Milenkovića

U izdanju novosadske Akademske knjige objavljen je roman Nebojše Milenkovića „Nešto što strašno podseća na život“. Ono što je nama privuklo pažnju je činjenica da je glavni lik romana, ni manje ni više, nego baš bibliotekar. 

Nebojša Mienkovicć

Nebojša Milenković, rođen je u 1971. godine u Nišu. Diplomirao je istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Zaposlen je u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu, kao muzejski savetnik.  Do sada je objavio pet zbirki pesama, knjigu priča O Harmsu i drugim demonima (2016), istorijsko-umetničku studiju Zvezda i njena senka – Ikonografske predstave zvezde petokrake u umetnosti socijalističkog i postsocijalističkog društva (2006), kao i umetničke monografije o Slavku Matkoviću (2005), Balintu Sombatiju (2005), Vladimiru Kopiclu (2007), Vujici Rešinu Tuciću (2011), Slobodanu Šijanu (2013), Božidaru Mandiću i Porodici bistrih potoka (2015) i Iliji Šoškiću (sa Zoranom Erićem, 2018).

Nešto više o samom romanu možete više pročitati ovde.

Posted on 17. oktobra 2019., in Biblioteka, Knjige, časopisi, pisci i javna lica, Preporuka. Bookmark the permalink. Postavi komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: