Čuveni neurolog tvrdi: Radite ovo i zaštitićete se od najtežih bolesti!

Jedite ispravno, vodite aktivan život, ne zaboravite na dobar odmor i san, budite optimistični i verujte u najbolje.

Rumunski profesor Konstantin Dulkan tvrdi da kada se osoba oslobodi negativnih misli, ne samo da se poboljšava raspoloženje, već i svoje blagostanje.

Kao rezultat hroničnog stresa, stalne anksioznosti, osećaja zavisti, mržnje, ljutnje, pH vrednost u ljudskom telu postaje kisela, odnosno pogodna za razvoj različitih vrsta bolesti, uključujući i rak.

187189_profimedia0334755804_ff

Šteta po telo i depresija: Ovo stanje uzrokuje žarišta upale, slabi imuni sistem, što znači da osoba postaje laka meta za bakterije i mikrobe koje uzrokuju bolesti.

Osećaj straha može čak i da ubije osobu. Setite se čuvenog Aviceninog eksperimenta sa dva jagnjeta:

Dva jagnjeta iz istog legla su stavljena u dva kaveza i hranjena potpuno isto. Nasuprot jednog jagnjeta stavili su kavez sa vukom.

Na početku eksperimenta, oba jagnjeta su imala približno istu telesnu težinu. Posle izvesnog vremena, jagnje, koje nije videlo vuka, bilo je raspoloženo i debelo. Drugo, koje je stalno viđalo vuka, je postalo depresivno, nepokretno i mršavo.

Ovaj eksperiment dokazuje da mentalno stanje ima veliki uticaj na fiziološko stanje tela.

Kako se zaštititi od negativnih emocija? Evo šta sam profesor Dulkan kaže o ovome:

“Pokušajte da kontrolišete negativne misli i emocije. Nemojte da se ljutite, nemojte da se nervirate, tretirajte sa razumevanjem greške drugih.

Ako osoba nije u pravu, pokušavam da mu oprostim. Opraštajmo više, jer oproštaj na fiziološkom nivou čini pH alkalnim, odnosno, povoljnim za zdravlje.

Naravno, vi ćete patiti i biti pod stresom. Ali zapamtite: svaki minut anksioznosti ubija hiljade ćelija u vašem telu.

Svakog sata, uzmite pauzu od 10 minuta, duboko udahnite, pokušajte da očistite sopstvene misli, zaboravite na brige. Preporučljivo je da napustite kancelariju ili pogledate prekrasan krajolik izvan prozora.

Kafu zamenite čajem. Uzmite vreme sa sebe, polako ispijajte piće, uživajte u svakom gutljaju. Tokom vremena, naučićete da se opustite u svakoj situaciji.

Ja sam zauzet od jutra do večeri, puno pišem i čitam. Ali kad sam umoran, stojim i pokušavam da se opustim.

Sve tehnike relaksacije su zasnovane na disanju. Umor se javlja zbog nedostatka kiseonika u mozgu. Zatvorim oči na nekoliko minuta, duboko udahnem, i zajedno sa izdahom ispustim umor. I tako nekoliko puta.

Ne moram da pijem lekove za glavobolju. Samo se opuštam, zamišljam loptu koja zrači toplotom, izlazi iz srca i odlazi do glave, gde mnogo boli. Radim to nekoliko puta, a bol nestaje. „

Berni Sigel, poznati američki onkolog, praktikovao je maštanje sa svojim ozbiljno bolesnim pacijentima: zamišljali su nekoliko puta dnevno da uništavaju kancerozni tumor vatrenim mačem ili drugim sredstvima.

On tvrdi da se šest meseci kasnije, kod 40% njegovih pacijenata stanje značajno poboljšalo. Posle ankete, ispostavilo se da su ga uglavnom lečili optimisti, oni koji su verovali u Boga i bili mirni.

Sumnja je prepreka za lečenje!

„Ako želite da budete zdravi, jedite ispravno, vodite aktivan život, ne zaboravite na dobar odmor i san, budite optimistični i verujte u najbolje.

Trebalo bi da imate omiljenu stvar kojoj biste mogli da se prepustite, ne prestajte da učite i hranite svoj um, bežite od rutine.

Zle misli nas ubijaju, radosne daju život. Potražimo radost, potrebna nam je kao hleb”, piše Dulkan.

Izvor: Stil.kurir.rs

Posted on 9. jula 2019., in Psihološki kutak. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: