Budite jači od svojih briga i uživajte u svom životu

Koliko vremena provedemo razmišljajući o nekom negativnom ishodu koji nam se može dogoditi? Zasigurno većina nas jako mnogo.
Briga – to nije samo bezazleno razmišljanje, to je vlastito mrcvarenje ili preciznije ubijanje. Zamislite igrača koji ulazi na teren u igru i razmišlja kako će izgubiti, a već mu je iskustvo stotinu puta pokazalo da ima sve predispozicije za pobedu. Takav igrač može napraviti samo jedno – napustiti teren i svojom odlukom dozvati poraz.

man-beach-860x450_c

Briga je rat protiv zdravog razuma jer nas uverava u nešto što smo već iskusili i uverili se da su tako male šanse da se to dogodi, ali mi opet taj scenario prevrćemo po svojoj glavi jer ne verujemo svom razumu. Briga je rat protiv svojih osećaja jer u njoj probudimo ono najgore u sebi i dopuštamo da nas to polagano uništava, a istovremeno s time uništavamo i one svoje najbliže, koji umesto da od nas dobiju ono najbolje, dobijaju najgore.

Briga je rat protiv svoje budućnosti jer sve ono što u njoj želimo biti, imati i doživeti u samom startu prekidamo kao mogućnost. Ona je lanac za sve naše snove, lanac s kojim ih prvo vežemo a onda zdrobimo i poverujemo da od njih nikada ni nije moglo ništa biti. Briga je rat protiv svoje slobode jer umesto da uživamo u životu donoseći odluke na temelju onoga što nam govori srce, donosimo odluke na temelju onoga što nam govore naši strahovi.

Potrebno je jednom prerasti svoju brigu, pokazati da smo od nje zreliji i jači, pokazati da snaga koju imamo u sebi nije da svoj život upropastimo nego da ga iskoristimo do maksimuma. Zato jedino protiv čega trebamo ratovati jeste protiv briga i to verom u bolju budućnost. Svakoga dana svesno i slobodno izabrati pozitivne misli i njima održavati svoj entuzijazam i energiju. Biti jači od njih i uživati u svom životu.


Tekst napisao Mario Žuvela

Izvor: savjetnikuspjeha.com

Prilagodila ekavici Rea Mnc

Posted on 2. jula 2019., in Psihološki kutak. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: