Čim započneš govoriti „hvala“ tvoj se život počinje menjati!

Moćna je reč “hvala”, toliko moćna da je neverojatno da čim započneš govoriti reč “hvala” tvoj se život počinje menjati.
Odjednom se pronalaze nova rešenja za stare odnose i iskustva za koje si mislio da su zauvek završili. Počinješ dublje razumevati stvarnost i shvataš da imaš sve što ti je potrebno. Čim počneš govoriti “hvala” izlaziš iz mentaliteta žrtve i shvataš da nisi samo okružen neprijateljima koji tvoj život pokušavaju uništiti, već i ljudima koji su nešto od sebe dali da bi tvoj život makar malo bio bolji.

Čim počneš govoriti reč “hvala” odjednom se raščišćava talog negativnih osećaja koji se sakupio u dnu tvoga bića, samo jedna misao, jedna reč imaju moć pročistiti sve ono što se godinama trovalo i zagađivalo, što tvojom krivicom, što krivicom drugih ljudi. Čim počneš govoriti “hvala” shvataš da nisi samo posetilac u ovom vremenu već da si pozvan preuzeti ulogu stvaratelja boljih okolnosti za sebe, ali i za druge ljude.

Čim počneš govoriti reč “hvala” kao da se neka zatvorena vrata počinju otvarati. Kao da se pojačava tvoja upornost i onamo gde si odbijan, te imaš snage sebi reći: “Izdržaću još malo koliko god mi bilo teško.” Čim počneš govoriti “hvala” počinješ se osećati sigurnije jer shvataš da se iza pozadine svega ovoga što vidiš nalazi neko ko pokušava oblikovati ovaj svet po nekoj boljoj viziji i da takvim ljudima treba dati svoju ruku.

Čim počneš govoriti reč “hvala” ne možeš se više osećati beskorisno. Počinješ shvatati da imaš svoju ulogu u istoriji sveta. Pronađeš način da ideš dalje za svim onim ciljevima kojima si nekad tražio izgovore i opravdanja zašto ih ne možeš ostvariti. Čim počneš govoriti “hvala” shvataš da ti život daje novu šansu u svim tvojim porazima i gubicima jer tvoj pogled usmerava na ono što u životu imaš i što tvoj život čini lepim i vrednim a toga u svakom životu ima.


Tekst napisao Mario Žuvela

Preuzeto sa sajta Savjetnikuspjeha.com

Prilagodila ekavici Rea Mnc

Posted on 12. marta 2019., in Biblioteka, Psihološki kutak. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: