Što se tiče planova za budućnost imam samo jedan, pokušati život što više proživeti u miru!

Što se tiče planova za budućnost imam samo jedan, pokušati život što više proživeti u miru.
Smanjiti doživljaje da će me neka posebna iskustva učiniti srećnim, manje gledati ko šta radi i komentarisati tuđe živote. Na kraju ne znam što je u njihovoj pozadini. Ostati jednostavan što je duže moguće. Ako stvari krenu nizbrdo neću su predati već ću verovati da je to način na koji život iskušava moje strpljenje i stvara snagu.

Što se tiče planova za budućnost ne treba mi puno planova, važnije mi je da se odviknem od žaljenja da je život težak i da su ljudi nepravedni. Takvi su kakvi su – tu ne mogu ništa promeniti. Naučiću ceniti život u malim stvarima radeći to na duge staze, a ne samo na jedan dan.

Što se tiče planova za budućnost želio bih ostati uporan i nakon odbijanja, želio bih moći nasmejati se koliko god bilo teško i gledati strahu u oči koliko god zbog njega želeo odustati od svega.

Što se tiče planova za budućnost želio bih da nikada ne budem imao vremena za mržnju, ljutnju, bes ili neke druge negativne osećaje. Život je previše kratak da bih ga još dodatno skraćivao time. Instinkt za preživljavanje može bolje živeti od pozitivnosti. Iluzije koje prostruje kroz moj prostor i vreme su prolazne a svaka bol ima neki smisao. Kada se počneš osećati slobodnim onda zaista shvatiš da taj osećaj treba čuvati više od svega drugog na svetu.

Što se tiče planova za budućnost ostaviću ta razmatranja za kasnije, a sada želim uživati u malim svakodnevnim i proverenim stvarima s ljudima koje volim. Sitnice su te koje ostavljaju duboki trag u srcu. Imam svoj tempo i krenuću napred malim koracima. Jedini plan mi je taj da odlučujem verovati da će budućnost biti bolja od prošlosti, ne zato što će se dogoditi neko čudo, nego zato što ću se sam potruditi postati bolji čovek.


Tekst napisao Mario Žuvela

Tekst preuzet sa sajta Savjetnikuspjeha.com

Prilagodila ekavici Rea Mnc

 

Posted on 15. januara 2019., in Filozofski kutak, Psihološki kutak, Putnici na stazi duhovnosti. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: