Ne pregazi nas vreme, pregazi nas to što nismo ništa uradili u tom vremenu!

Ne pregazi nas vreme, pregazi nas što ništa nismo uradili u tom vremenu, pregazi nas što smo bili samo pasivni promatrač u svom životu.
Pregazi nas gledanje kako drugi žive, upoređivanja i nadmetanja s drugima. Pregazi nas igra ko više ima, ko je ispred koga, čiji je auto bolji, čija je kuća veća, čiji je posao uspešniji. Pregazi nas to što život prestajemo gledati onim očima kojim smo ga gledali kada smo bili deca.

vreme

Ne pregazi nas vreme, pregazi nas to što smo premalo cenili važne stvari, lepu reč, topli zagrljaj, nežni poljubac i slično. Pregazi nam to što smo umesto vazduha previše udisali strahove, sumnje, nesigurnosti koje su nam drugi nudili a premalo se hranili ljubavlju onih najdražih. Pregazi nas to što smo se okružili ljudima koji nisu bili uz nas radi nas, nego radi nečega što im je trebalo ili jednostavno samo zbog straha od usamljenosti.

Prestanimo se jednom žaliti na vreme, imamo prilike i mogućnosti dokle god dišemo. Potrebna je doza hrabrosti da pogledamo u svoje srce i odlučimo živeti onako kako u njemu osećamo. Jači od straha postajemo kada imamo nešto za što se isplati boriti, za što vredi dati zadnji atom snage i reći da je život lep. Promena počinje kada odlučimo raditi više stvari koje hrane našu dušu, a manje onih što nam drugi govore.

Nismo mi krivi što nam na putu ne cvetaju ruže, ali smo krivi što smo imali u ruci neko seme, a nismo ga zasadili, makar da te ruže ili neki drugi cvetovi procvetuju nekome ko će iza nas ovde doći. Idealne uslove nikada nećemo imati ali ćemo imati volju koja može pokrenuti stvari, koja može stvoriti bolje prilike da se jednom prestanemo žaliti na vreme i ljude, na okolnosti i događaje i kažemo da naš život postaje ono što od njega učinimo.


Tekst napisao Mario Žuvela

Preuzeto sa sajta Savjetnikuspjeha.com

Prilagodila ekavici Rea Mnc

Posted on 13. novembra 2018., in Filozofski kutak. Bookmark the permalink. 2 komentara.

  1. …Upravo tako. Spoznaja koju sam tek nedavno poceo uzimati u obzir kad sam se konacno naterao da sve svoje misli i ideje koje sam skupljao godinama u svojoj glavi, a koje su plod moje i prebujne maste, konacno stavim na papir ili kompjuterski ekran, pa da teorija konacno postane praksa…

    Liked by 1 person

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: