Ne treba uvek imati odgovore na sva pitanja, nekad je dovoljno prepustiti se i učiti iz iskustva!

Ne treba u životu uvek imati odgovore na sva pitanja, dovoljno je da znaš odgovor na svoj život. Priupitaš li se nekada: Zašto živiš, čemu tvoj život? Ako makar samo malo dođeš do nekih odgovora, sve se tada menja.

nerivill1-1905261_960_720-860x450_c
Osećaj slobode proizlazi iz toga da se ne zamaraš nepotrebnim stvarima, da se ne upuštaš u beznačajne razgovore i da u svakom trenutku možeš reći „postoji nešto bolje što zaslužujem i to biram“. Dajte sebi vremena da upoznate sebe, a sve ostalo će doći na svoje.

Ne treba u životu uvek imati odgovore na sva pitanja, dovoljno je prepustiti se i učiti iz iskustva, dovoljno je prihvatiti da se sve stvari događaju s nekim razlogom, pa ćeš lakše prolaziti one teške i bolne situacije. Ne treba sve gledati kao čaroliju, samo ne dopusti da te oni teški trenuci obeshrabre i izbace iz takta, da pomisliš kako život nema smisla i kako je bezvredan i kako su bes, tuga, razočarenje jedino što ti preostaje.

Ne treba u životu znati odgovore na sva pitanja, potrebno je samo da ukloniš barijere koje imaš u sebi, a onda ćeš videti kako se jedna za drugima otvaraju vrata sveta, videćeš da nije uvek problem u drugima i da prepreke na putu nekada mogu dobro doći, jer osnaže tvoju volju i pojačaju tvoju snagu. Ne treba u životu biti jači od svakoga straha, dovoljno je da mu se suprostaviš i već si ga pobedio.

Nekada treba shvatiti da ono najbolje već nosiš u sebi i da ti ciljevi koje dosegneš neće povećati sreću, štaviše ako izgubiš nešto od onoga najvrednijeg što jesi i imaš, mogu je i umanjiti. Intuicija je tvoja baza odgovora, tu ćeš naći odgovore i na ono što ne možeš razumeti i što ne možeš dohvatiti. Prihvati da je život takav, bez nekih odgovora moraćeš napred, tek kada zakoračiš na taj put – sve će ti biti jasno.


Mario Žuvela

Izvor: savjetnikuspjeha.com

Prilagodila ekavici Rea Mnc

Posted on 16. oktobra 2018., in Biblioteka, Psihološki kutak. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

<span>%d</span> bloggers like this: