Advertisements

Imati mnogo prijatelja u životu nije veliki uspeh, to je jedan oblik samozavaravanja!

Imati mnogo prijatelja u životu nije veliki uspeh, to je jedan oblik samozavaravanja. Ljudi koji ulaze u tvoj život najčešće ulaze u tvojim svetlim trenucima, onda kada si na vrhuncu svojih sposobnosti, kada ih imaš nečim zadiviti, bilo to neko znanje, umeće ili slava, ulaze u trenucima tvog materijalnog blagostanja, kada imaš nešto dati što oni nemaju, te osećaju da uz tebe mogu dobiti nešto što im nedostaje i treba.

preuzmi-1-860x450_c

Imati mnogo prijatelja u životu nije veliki uspeh, to je trenutak da se zamisliš. Što ih je ka tebi privuklo, i koliko su odlučni ostati u tvom životu i kada stvari krenu naopako? Što će se dogoditi kada tvoj život uđe u neku silaznu putanju? Kada pogledaš koliko dece u starosti odlaze od svojih bolesnih roditelja, čemu onda gajiti nade da to neće učiniti prijatelji? Što kada počneš zaboravljati, gubiti se, raditi stvari koje drugima idu na živce, misliš li da će ih i tada biti mnogo.

Nemoj razbijati glavu koliko imaš prijatelja u životu jer u početku je sve to samo broj. Štaviše veliki deo života je to samo broj. Prava imena otkrivaju se tek onda kada više ne možeš više biti onaj isti koji si bio na početku, kada krize i problemi ne ulaze više u tvoj život na mala vrata, već na ona glavna. Tada pogleda onoga ko je ostao u tvojoj kući, onoga ko je došao na tvoj poziv, onoga ko ti neće okrenuti glavu i otići kao drugi.

Razmisli malo kakav si ti prijatelj drugima. Razmisli malo kome i kako daješ poverenje. Razmisli malo ko te i kako poštuje i kada sagledaš sve to otprilike ćeš doći na onu stvarnu brojku koju je možda teško prihvatiti ali koja je zapravo realnost. Budi prijatelj kojeg je lako voleti, prijatelj koji zna pravo značenje te reči i ne skriva se iza nečeg drugoga. Ne razmišljaj koliko prijatelja imaš, razmišljaj o tome da si pre svega čovek a sve će stvari doći na svoje.


Mario Žuvela

Izvor: Savjetnikuspjeha.com

Prilagodila ekavici Rea Mnc

Advertisements

Posted on 2. januara 2018., in Biblioteka, Psihološki kutak. Bookmark the permalink. 1 komentar.

  1. Goran Jurković

    Odlično sagledano, nedavno sam imao priliku razgovarati sa jednom osobom koja me se vrlo dojmila, ne zbog trenutnog položaja, nego ugodne kave, a na kraju koje mi je rekla: Nadam se da ćemo katkad popiti kavu i ponekad kad ne budem na poziciji na kojoj jesam. Uglavnom pijemo kavu i dalje, a pozicije su se promijenile i s tim uopće nemaju veze. Ostalo je jedno dobro prijateljstvo.

    Liked by 1 person

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: