Advertisements

Problem nije kad izgubite strpljenje, problem je kad izgubite volju!

Problem nije kad izgubite strpljenje, problem je kad izgubite volju, jer pogreške proizišle iz nedostatka strpljenja ipak je moguće na neki način nadoknaditi, iako se u nekim slučajevima jako skupo plaćaju.

Ali kada izgubite volju to je kao da ste izgubili onaj najveći i najvredniji deo svog života, kao da ste u nepovrat bacili sve ono što jeste i što ste želeli biti, celo blago različitih vizija i ideja koje ste godinama stvarali i skupljali, kao da ste digli ruke od svog života i predali se u naponu svoje snage.

pexels-photo-171053-860x450_c

Problem je kad izgubite volju, to je kao da podignete zid između sebe i sveta i ne osećate više potrebu da vidite i znate što se zbiva iza tog zida. Mislite da ste tada pronašli svoj mir, ali izgubljena volja dugoročno ne donosi mir, jer u čovekovom srcu ne prestaju tinjati oni ostaci želja i čežnja koji su nekad postojali.

Uvek se vraća ono pitanje „što bi bilo kad bi bilo“, uvek ostaje potreba da se iza sebe ostavi neki trag koji će dati smisao životu.

Problem nije kad izgubite strpljenje, iako s njime plaćamo veliku cenu. Plaćamo cenu u napetosti, nemiru, kajanju što nismo drugačije postupili, plaćamo cenu hrpom neželjenih osećaja i prisilnih misli od kojih ne možemo pobeći. Plaćamo cenu u odnosima koji su narušeni ili potpuno slomljeni, plaćamo cenu u izgubljenim prilikama koje smo propustili i koje se više nikada ne mogu vratiti, koliko god mi to želeli.

Problem nije kad izgubite strpljenje, problem je kad izgubite volju, i zato je držite kao suvo zlato. Nema veće vrednosti i kapitala na ovom svetu od volje da nešto postignete i budete. Odmaknite se od ljudi koji vam je pokušavaju slomiti gušeći vaše snove i želje, idite od onih koji vas podcenjuju u vašim naumima i idejama. Volja je kada shvatate da vredite i vi i vaš cilj te vas ništa na svetu ne može zaustaviti da do njega dođete. Ne dajte nikada nikome da vam je uništi!


Mario Žuvela

Izvor: Savjetnikuspjeha.com

Prilagodila ekavici Rea Mnc

 

Advertisements

Posted on 23. oktobra 2017., in Filozofski kutak. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: