Ogledala privlače pozitivnu energiju: gde treba, a gde ne smete da ih stavite prema Feng šuiju

ogledalo1

Ogledala nude odraz onoga što se nalazi u njihovoj neposrednoj blizini i upravo to ih čini tako korisnima za Feng šui. Kod odabira ogledala treba da imate brojne faktore u vidu. Prvo i osnovno je utvrditi mesto gde će se ogledalo nalaziti, a potom koju funkciju treba da ispunjava.

Ogledala u Feng šuiju koristimo da bismo uvećali prostor ili energiju, nadoknadili nedostatak neke prostorije, skrenuli tok pozitivne energije (šeng či) u željenom pravcu, ili odbili negativnu energiju (šar či).

Zabrane: ogledala uvećavaju ono što prikazuju, tako da ako stvaraju odraz bilo čega što je nepovoljno za dobar Feng šui, ona će to još dodatno uvećati. Zapravo, postoji dosta zabrana u vezi sa ogledalima.

Nikada ne bi trebalo da budu smeštena tako da stvaraju direktan odraz ulaznih vrata, jer tako šalju svu pozitivnu energiju koja želi da uđe u naš dom direktno napolje. Ne smete da ih postavite tako da stvaraju odraz WC-a, kupatila ili kuhinje. Ne smeju da prikazuju kante za smeće, nagomilan nered ili prljavštinu bilo koje vrste.

Postavljena u spavaćoj sobi, stvaraju svađu i nerazumevanje među supružnicima. Bilo da su na zidu, plafonu ili ormaru – stvaraju odraz ljudi koji spavaju.Što se odabira položaja ogledala tiče, morate da znate da je ogledalo vodenog elementa i samim tim nikada ne bi smelo da se nađe u južnom sektoru doma.

Povoljno postavljanje: na primer, u malim prostorijama veliko ogledalo stvoriće privid da je prostorija veća nego što jeste. Ogledalo postavljeno u trpezariji (ne u kuhinji) tako da stvara odraz hrane na stolu i porodice koja jede zajedno doneće blagostanje i harmonične porodične odnose.
Možda ste primetili da sve više prodavnica postavlja ogledala tako da stvaraju odraz mesta gde se kasa nalazi.
Poreklo toga nalazi se u Feng šui teoriji: ogledalo simbolički udvostručuje količinu novca koja ulazi u kasu, i time donosi pozitivnu energiju koja privlači veće bogatstvo. Takođe, u prodavnicama se koriste ogledala da bi optički uvećala količinu robe na policama, što ima sličan učinak kao i ogledalo pored kase.

Ogledalom možete da nadomestite nedostatak neke prostorije nepravilnog oblika. Potrebno je samo da postavite ogledalo na onaj zid koji remeti pravilan oblik prostorije i simbolički – ogledalo će da produži prostor u onom pravcu gde je to potrebno.

U hodnicima koji su takvog oblika da energija kroz njih teče brzo, silovito i putuje direktno u jednu prostoriju zanemarujući ostale, ogledalom možete da se poslužite da biste skrenuli energiju i prema ostalim prostorijama u domu.

Izvor: Stil.kurir.rs

Posted on 10. avgusta 2017., in Narodna verovanja, mitovi, običaji i zanati, Zdravlje, sport i lepota. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: