Popularni sajt Zen pensils objavio strip o Nikoli Tesli

Popularni sajt sa šaljivim i inspirativnim stripovima Zen pensils objavio je zanimljiv strip o Nikoli Tesli, nacrtan na osnovu kratke autobiografije slavnog pronalazača „Moji izumi“. „Teslin kreativni proces bio je drugačiji u odnosu na sve druge konstruktore i naučnike. On nije zapisivao stvari ni skicirao ideje“, piše u opisu stripa koji je delo talentovanog crtača Gevina Onga Tana.

Screenshot_19

„Umesto toga, oslanjao se na vizuelizaciju, razvoj i isprobavanje svih uređaja u svom umu. U mom stripu o Ajnštajnu, pisao sam o tome da je Ajnštajn morao da razmatra složenu fiziku i jednačine na papiru, ali Tesla nije gubio vreme“, piše autor.

„Da, imamo posla s genijem, a njegov metod možda je van svakog domašaja običnim smrtnicima poput nas. Siguran sam da je Tesli pomoglo i to što je imao fotografsko pamćenje. Nije fer da neko može da recituje Getea, dok stvara jedan od najvažnijih izuma u istoriji.“

211_tesla

Izvor: b92

Posted on 20. maja 2017., in Knjige, časopisi, pisci i javna lica, Linkovi, Preporuka. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: