Advertisements

Dobitnici nagrada i povelja povodom 15. oktobra – Dana oslobođenja Grada Požarevca

Odbor za dodeljivanje nagrada i povelja Grada Požarevca, na sednici od 7. oktobra, doneo je odluku o dodeli nagrada i povelja Grada Požarevca. Centar za kulturu Kostolac, dobitnik povelje Grada Požarevca, za ostvarene izvanredne rezultate i dostignuća u radu

14543810_1818557265086948_3334813443882521597_o

Povodom 15. oktobra – Dana oslobođenja Grada Požarevca, nagrade Grada Požarevca, za ostvarene izvanredne rezultate i dostignuća u radu i povelje o nagradi dodeljuju se:

1. Korać dr Miomiru iz Beograda, direktoru projekta „Viminacijum“:
Rođen je u Beogradu. 1980. godine je diplomirao na Filozofskom fakultetu u Beogradu, 1990. godine magistrirao, a 1996. godine doktorirao na istom Fakultetu. Direktor je Arheološkog instituta u Beogradu od 2015. godine. Od 1990. godine bavi se i multimedijalnim prezentacijama, ali i grafičkim dizajnom. Od 1981. godine učestvuje na iskopavanjima u „Viminacijumu“, a od 1997. godine rukovodi projektom „Viminacijum“. Izdao je brojne naučne radove u zemlji i inostranstvu i učestvovao u mnogim projektima. Dobitnik je brojnih društvenih priznanja i nagrada. Zahvaljujući njegovom radu do danas Rimski vojni logor „Viminacijum“ postao je prepoznatljiv u celom svetu kao velika turistička, ali i naučna destinacija, čime je dr Korać dao nemerljiv doprinos afirmaciji Grada Požarevca.

2. Petković Vojislavu, profesoru muzike iz Požarevca:
Rođen je u Požarevcu, gde pohađa Muzičku školu, a kasnije, Učiteljsku školu, Višu pedagošku školu i Muzičku akademiju. 1975. godine osniva poznati „Duvački orkestar rudara“. 1977. godine osniva mešoviti „Gradski hor“, sa kojim postiže brojne rezultate. Paralelno radi i u ansamblu „Merak merak“. Od 1963. do 1984. godine radi kao nastavnik muzike u tadašnjoj Osnovnoj školi „Veljko Dugošević“ u Požarevcu. Od 1984. do 2005. godine radi kao muzički urednik u Radio Požarevcu. Svira veliki broj instrumenata. Bavio se i sportom. Dao je veliki doprinos u umetnosti i kulturi Grada Požarevca.

3. Ristić Lazi, privatnom preduzetniku i sportskom radniku iz Požarevca: Rođen je u Požarevcu. Vlasnik je firme za proizvodnju sportske opreme „Lazaro Tipo“, koja je nastala iz višedecenijske porodične firme. Već dugo godina učestvuje u radu Odbojkaškog kluba „Mladi radnik“ kao član Upravnog odbora i kao delegat u Skupštini udruženja odbojkaških klubova prvih liga Srbije. Potpredsednik je Skupštine Odbojkaškog saveta Braničeva. Brojne su njegove druge funkcije u sportskim klubovima. Svojim radom i angažovanjem je zaslužan za dobijanje organizacije finalnog turnira Kupa Srbije u odbojci ove godine. Zahvaljujući takvoj organizaciji, Požarevac je bio domaćin i Super kupa Srbije u odbojci. Kao privatni preduzetnik nesebično pomaže sportskim klubovima i ustanovama u doniranju sportske opreme. Dao je veliki doprinos u afirmaciji Grada Požarevca u sportu.

Povodom 15. oktobra – Dana oslobođenja Grada Požarevca povelje Grada Požarevca, za ostvarene izvanredne rezultate i dostignuća u radu dodeljuju se:

1. Privrednom društvu „Market- parket“ D.O.O. u Požarevcu:
Privredno društvo je osnovano 2004. godine, iz prethodne porodične firme, koja je poslovala više od 30 godina. Ima 40 zaposlenih i ima veliki godišnji prihod. Posluje u 8 prodajnih salona, a takođe se bavi izvozom na strana tržišta. Nemoguće je nabrojati sve donacije „Market – parketa“ školama na teritoriji Grada Požarevca i učešće u raznim projektima. Privredno društvo „Market – parket“ je dalo veliki doprinos u privredi Grada Požarevca.
2. Centru za kulturu Kostolac: Centar za kulturu Kostolac postoji već pet godina. Od osnivanja čini izuzetan napor u postizanju značajnih rezultata. Zahvaljujući tome, veliki broj manifestacija i programa održava se u Kostolcu, od čega su najznačajnije Kostolačko kulturno leto, Orfej na Dunavu, Ko-rok fest i mnoge druge, uprkos trenutnim skromnim resursima ove ustanove. Ova ustanova je za kratko vreme od svog osnivanja dala veliki doprinos razvoju kulture u Kostolcu i Gradu Požarevcu uopšte.

Izvor:

Televizija Viminacijum

 

Advertisements

Posted on 10. oktobra 2016., in Kultura u izlogu. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: