I ove godine Naučni kamp „Viminacijum za decu“

Centar za nauku i inovacije ‘’Tačka preseka’’ i ove godine organizuje Naučni kamp ‘’Viminacijum za decu’’ uzrasta od 7 do 12 godina. Kamp se organizuje u saradnji sa renomiranim naučnim i obrazovnim institucijama: Arheološkim institutom SANU, Matematičkim institutom SANU, Centrom za nove tehnologije i Univerzitetom Martin Luter iz Halea (Nemačka). U kampu će tokom leta učestvovati i mnogi drugi izuzetni naučnici spremni da mladima približe nauku na lep i zanimljiv način.

viminacium-1Naučni kamp „Viminacijum“ 2016 se organizuje za decu uzrasta od 7 do 12 godina, u šest trodnevnih termina (petak-nedelja), a prvi termin je od 17. juna. U svakom od termina u kampu će boraviti po dvadesetoro dece.

Program Naučnog kampa približiće deci različite naučne oblasti (arheologiju, hemiju, biologiju, paleontologiju, fiziku, astronomiju, robotiku, matematiku, forenziku itd.), sa ciljem da podstakne njihovu radoznalost, kreativnost i kritičko mišljenje.

Kroz raznovrsne sadržaje i metode (interaktivne naučne radionice i eksperimente, iskopavanje na arheološkim lokalitetima, orijentaciju u prirodi, posetu površinskom rudarskom kopu „Drmno“, susret sa našim renomiranim istraživačima među kojima su i dobitnici najvećih evropskih naučnih projekata), deca će imati priliku da koristeći 3D štampač naprave svoju igračku, naprave meduzu u boci, učestvuju zajedno sa našim poznatim arheolozima u arheološkim iskopavanjima, sretnu se sa mamuticom Vikom i njenim paleolitskim društvom, orijentišu se uz pomoć zvezda, posmatraju svet pod mikroskopom i nauče kako da naprave svoj mikroskop, kombinuju matematiku i umetnost, peku kolače u sopstvenoj solarnoj rerni, upoznaju se sa kupalištima, zabavama i hranom iz rimskog doba, i još mnogo toga…
Učesnici kampa će biti smešteni u novoizgrađenom kompleksu Domus Scientarium Viminacium, u okviru samog kompleksa Naučnog centra.

Boravak u kampu košta 12.000 dinara i uključuje troškove puta, smeštaja, naučnih materijala za rad i usluge predavača.Više o programu kampa pročitajte ovde.

Izvor:Tpknewss.altervista.org

 

Posted on 20. maja 2016., in Arheološki kutak, Kultura u izlogu. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: