Luksuz života je čuvati mir kao najdragocenije blago koje si dobio!

Luksuz života je ne pitati puno apstraktna pitanja o smislu životu već živeti ga. Shvatiti obavezu da danas budeš srećan kao njegov smisao. Bez puno razmišljanja i dvoumljenja. Živeti jednostavno i kada okolnosti primoravaju na traženja nekih složenih rešenja, ali ipak ostati svestan da sve što se može rešiti, može se rešiti na jednostavan način. Zaboraviti sve one loše stvari i nastaviti živeti dalje bez obzira na sve.

Luksuz života je imati svoju priču, jedinstvenu i neponovljivu sa likovima koje si sam u nju dodao. Ako vidiš da neko stvara nepotrebnu dramu, pretvara svakodnevnu lepotu u tragediju, zamoliti ga napusti tvoju priču. Može u svom životu širiti te zloslute glasove. Luksuz života je ne uspoređivati se s drugima, biti svestan da nije važna brzina kojom ideš prema nekom cilju, već da je sva čarolija života u putovanju kojim do njega dolaziš.

Luksuz života nije na nekim čarobnim svetskim destinacijama, luksuz života je sa osobom koju voliš u vašem sopstvenom domu, u pogledu na more, u čitanju omiljene knjige, u ispijanju omiljenog napitka. Život te s godinama nauči da se najlepše stvari događaju kada prevaziđeš sve razloge za plakanje, ne zato što u tvom životu više nema problema, nego zato što si odlučio od njih biti jači, te sebi i drugima pokloniš jedan osmeh.

Luksuz života je čuvati mir kao najdragocjenije blago koje si dobio. Shvatiti da neće uvek sve biti po tvojoj volji, ali da uvek možeš prihvatiti situaciju koja dolazi i bez da te potpuno izbezumi. Gledati napred i onda kada se čini da je budućnost samo neka mutna slika u kojoj ne možeš raspoznati bića i pojave. Ne boj se! Shvati da lepota života proizlazi iz tvoje vere u njega, a ne iz nekih objektivnih činjenica. Daj životu ono najbolje što imaš i videćeš da će ti isto biti uzvraćeno.


Tekst napisao Mario Žuvela

Preuzeto sa sajta Savjetnik uspjeha

Prilagodila ekavici Rea Mnc

Posted on 16. maja 2021., in Psihološki kutak, Putnici na stazi duhovnosti. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: