Simbolika vilin konjica

Sam naziv ovog plemenitog bića kao da nas povlači u neku drugu dimenziju, u svet vilenjaka sa tankim prozirnim krilima. Njegovo ime na engleskom (dragonfly) takođe govori o nekome ko prevazilazi sva vremensko-prostorna ograničenja. On dolazi iz neke druge priče, više liči na biće iz bajke ili drevnog mita, nego na nekoga sa kim delimo sadašnjost.

Vilin konic

Njegovo postojanje povezano je sa energijom vode i vetra/vazduha. Vilin konjic je ovde da nam poruči da možemo da preživimo sve promene koje se dešavaju na našoj planeti, u prirodi, van nas. Zahvaljujući njemu lako možemo da zamislimo liniju vremena i da se povežemo sa svim onim bićima koja su živela na našaoj planeti pre nas i sa kojima imamo neraskidivu vezu, iako ih nismo zatekli.
Prozirna krila podsećaju na čistotu, neverovatnu suptilnost i nežnost. Ta krila nalaze se na telu koje može biti metalik plavo, crveno, zeleno, te ono asocira na zmaja, na snagu i moć. Kao da se u vilin konjicu spajaju, u neverovatno harmoničnom odnosu, i muški i ženski princip. On nas podseća da su nežnost i snaga samo dve strane istog principa, da nema istinske snage bez nežnosti i obrnuto – da nežnost koja nema uporište u snazi može samo da se rasprši u vidu iluzije.
Vilin konjic je povezan sa simbolikom nesvesnog, snova, naših najdubljih delova ličnosti. Susret sa njim jeste, pre svega, poziv da obratite pažnju na svoje dublje emocije, misli i motive i da pokušate da ih prevedete iz nesvesnog u svesni deo ličnosti.

Vilin konjic je simbol:
• Predaka
• Preživljavanja
• Suptilnosti
• Harmonije
• Magije
• Sreće
• Promene
• Celovitosti
• Čistote
• Snova

Kada i na koji način vam simbolika vilin konjica može pomoći?
Kad osećate da vam nedostaje mašte, da niste u kontaktu sa svojim nesvesnim delom ličnosti, sa snovima i kada vam ponestane inspiracije dovoljno je da dopustite vilin konjicu da vas povede u taj čarobni svet. On vam može pomoći i kada se osećate nepovezano sa prirodom, sa precima, sa prošlosti, sa duhovnom stranom svoje ličnosti. Lakoća njegovog kretanja može da vam bude podsticaj da se prepustite momentu i toku života, jer on kao da klizi na vetru kroz svetove…

Izvor: lovesensa.rs

Posted on 25. oktobra 2020., in Svaštara, Svet oko nas, Zanimljivosti. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: