Pao si? Učini da to bude početak tvoje nove priče!

Pao si? Učini da to bude početak tvoje nove priče, priče koja govori da više ništa ne sme ostati isto.
Pao si da bi razumeo da život nije samo jedna neispričana bajka koja će se razvijati po tvojim očekivanjima, već da ćeš jednoga dana imati onakvu priču kakvu sam budeš napisao. Pao si – to je najbolji znak da svoje oslanjanje na ljude oko sebe svedeš na minumum, jer kada se u tom trenutku okreneš, shvatićeš kako su pobegli glavom bez obzira.

man-walking-on-water-860x450_c

Pao si – to je najbolji znak da jedan kraj može postati novi početak. Možda si želeo mnogo toga, ali surova stvarnost pokazala ti je da su se tvoje želje raspšile. Kako god dalje bilo, ne dopusti da ti postane svejedno, ne daj da ti bude isto ostati na tlu ili podići se i poći dalje, jer to je najbolji znak da se nalaziš u završnoj fazi svoga života. Neka ovaj pad bude oproštaj sa stvarima koje nisu vredele, ljudima koji te nisu zaslužili i škola života od koje si mnogo naučio.

Pao si – to nije znak da si gubitnik, to je znak da se sada moraš odvojiti malo od drugih i potražiti odmor. Nađi odmor u onome što ti ispunjava dušu, ljudima koji bezuslovno veruju u tebe, iskustvima koja te nikada nisu razočarala. Ne brini se zbog onoga što je bilo, jer novi cilj pronaći će te čim budeš spreman, čim vratiš svoju unutrašnju volju za životom i želju da ponovno činiš velike stvari i ostavljaš trag za sobom.

Pad je ono što te najviše pokreće u životu, on ti daje snagu koju ti ne može dati niti jedan zalet, niti jedan vetar u leđa, jer te dovodi u stanje gde nikada ne bi želeo biti, pruža ti osećaje koje nikada ne bi želeo osetiti. I kada osetiš da si na dnu, budi se u tebi jedan prkos i sila da daš sve atome snage i da otkriješ svu silu sposobnosti u sebi, da dokažeš sebi i svima da ovde ne završava tvoj put, već da započinje nešto veličanstveno, nešto veliko čije razmere ne možeš ni zamisliti. Tvoja budućnost.


Tekst napisao Mario Žuvela

Izvor: savjetnikuspjeha.com

Prilagodila ekavici Rea Mnc

Posted on 15. septembra 2020., in Psihološki kutak. Bookmark the permalink. Postavi komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: