Svaki dosledan čovek u stanju je osvojiti pola sveta

Svaki dosledan čovek u stanju je osvojiti pola sveta. S talentima koji su prosečni on ostvaruje natprosečno jer je odlučio na njima ozbiljno poraditi. On zna izvući najbolje iz svakog trenutka i pokazati da je zbir ljudskih mogućnosti zaista neograničen. Svaki dosledan čovek ne gleda unazad vežući za sebe osećaj krivice i žaljenja za počinjenim greškama, on zna da je sve tako trebalo biti jer je to jedini način rasta.

pexels-photo-169672-860x450_c

Svaki dosledan čovek je klasa sam za sebe. Prestao se baviti očekivanjima od drugih, a odlučio uložiti u očekivanja od sebe. On se povukao iz lošeg društva, jer shvata da postaješ onakva osoba kakva ti je okolina i traži društvo odlučnih, snažnih i istrajnih ljudi. Ne društvo bahatih i umišljenih koji misle da su nešto bolji od drugih, već ljudi koji su odlučili raditi na sebi i koji su svesni da je moć discipline veća od svih drugih moći na ovom svetu.

Svaki dosledan čovek počinje i završava dan pozitivnim mislima. On neće puno pričati kako je život težak, niti će vam pokazivati svoje ožiljke, niti će se žaliti na okolnosti koje mu nisu naklonjene, već će pretvoriti svoje rane u snagu i pokazati da su čuda moguća ako se veruje u njih. Takav dosledan čovek neće odustajati kada se umori, već će uzeti „time out“ da bi se obnovio i u trku vratio još jači i odlučniji za nove izazove.

Svaki dosledan čovek je razlog zbog čega ovaj svet ide napred. Pomera svet jer se on pomera. On ulaže u iskrenost prema sebi i svoje ideale znajući da će ga put prema njima koštati mnogih neprospavanih noći ali i izgovora koje će morati zaboraviti zašto je bolje odustati. Svaki dosledan čovek pokazuje koliko voli i poštuje sebe jer je pristao na jedini ozbiljni put koji vodi prema napred, a to je onaj duži put, jedini put koji završava pobedom.


Tekst napisao Mario Žuvela

Preuzeto sa sajta Savjetnikuspjeha.com

Prilagodila ekavici Rea Mnc

Posted on 28. februara 2020., in Psihološki kutak. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: