Budite zahvalni za neke neljude u vašem životu, od vas su napravili ljude

Nažalost, neke pogreške dovedu do pravih stvari, neke povrede do dubljeg shvatanja života i boljeg razumevanja sebe. Ponekad dok prolazimo duže puteve, bolnija iskustva, komplikovanije ljude, pitamo se kakvog to sve ima smisla u našem životu, a onda kako vreme prolazi, počinjemo primećivati kako se kockice same od sebe slažu.

69034726_2379978288915893_5542073640952004608_n-860x450_c

Teško je biti zahvalan nekome ko od tebe pravi majmuna, ko se poigrava tvojim emocijama, ko eksperimentiše sa tvojom ličnošću, ali takve pojave na kraju te nateraju da malo bolje razmisliš o sebi, pokušaš drugačije složiti stvari i doneseš neke odluke koje nikada ne bi doneo. Nije lako trpeti poniženja, gledati u leđa ljudima kojima si sve dao i koji od tebe odlaze sa saznanjem da su dobili ono što su hteli i to na najprljaviji način.

Tu je potrebno mnogo snage, strpljenja sa sobom da se ne potone do dna. Gledati iz živog blata sa nadom da je ovo trenutno najgora faza koju prolazite, jer ona to zaista i jeste. Kada se u vama promene stvari, kada pukne vaš film i dođe vam da odete od svega i svih, bez reči, tada stavite tačku na to poglavlje života. Više od svega izbacite iz svoga uma ono što je bilo i što vas opterećuje i okrenite se onom što želite biti.

Postaćete nova osoba kada smognete snage i prevaziđete sve ono što su neljudi ostavili u vašem životu, kada ruševine koje su nakon njih ostale samo skupite i sastavite sebe iz početka, ovoga puta kao drugu osobu, osobu koja je postala izdržljivija, strpljivija, samostalnija, odgovornija, nezavisnija. Tada više nećete imati potrebu za potvrdu nekog drugog. Tada ćete razumeti šta u stvari znači ta reč život i zaista ćete početi da ga živite.


Tekst napisao Mario Žuvela

Preuzeto sa sajta Savjetnikuspjeha.com

Prilagodila ekavici Rea Mnc

Posted on 21. januara 2020., in Biblioteka, Psihološki kutak. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: