GOVOR ZA MATIČARA U XXI VEKU

Dragi prijatelji, rođaci i kolege, pripiti i trezni (ako vas ima)… Okupili smo se danas, da svedočimo ludosti ovih dvoje. Istini za volju, ne delujete kao ljudi koji slušaju savete već teraju po svom, ali ne bi bilo zgoreg da vam damo nekoliko saveta za srećniji brak: Ona je uvek u pravu. I kad nije.

12-fabjan-taketwo_980

Ako se nekad desi da nije, a vrlo retko se dešava, ali ako se desi – situacija se ispravlja tako što se ponašaš kao da jeste u pravu. On ne čuje zvocanje, džangrizanje, drobljenje, gunđanje. Frekfencija njegovih ušiju podešena je na proste i prostoproširene rečenice. Govoriti kratko, sažeto i svrsishodno. Kad se posvađate – pomirite se što pre.

Nije ništa strašno posvađati se. Ne davite prijatelje pričama jer naše savete ionako nikad niste poslušali, samo ispadnemo budale što smo bilo šta rekli. Kad dođu dečica, slikajte ih, ali ne jurite nas, vaše prijatelje, sa tim fotografijama. Nemojte da vas roditeljstvo previše uozbilji, jer ni mi a ni vaša deca neće da vas vole kao nadrndane nadžake.

Dajte prostora jedno drugom. Ostanite svoji, toliko da zadržite sopstveni identitet, a da ne zaboravite da ste u ovome zajedno. Sebično čuvajte to što gradite, a ne jedno drugo. Ne dajte nikome sopstvena krila, čak ni jedno drugom, ali odlučite da letite u istom pravcu. Jedino tako možete stići daleko.

Ne budite niti lepša niti jača polovina onog drugog, već budite celine odlučne da da podrže jedno drugo kad god zatreba. Pokazujte da vam stalo do partnera pružanjem podrške, a ne uskraćivanjem slobode. Budite ljubomorni samo u službi predigre, ali dok ova igra zvana brak traje budite ljubav u službi zajedničkog života. Fokusirajte se na suštinu tog bića koje volite i ne dopustite da bilo kakvi detalji zasene tu suštinu.

Znajte da ćete dočekati večnost zajedno onda kad zavolite mane svog partnera. U vrline se zaljubljuje, a mane se vole. Hvala vam na ovom divnom danu, ne zbog toga što ste dobri domaćini, nego zato što kad vidimo da ste se vas dvoje venčali znamo da ima nade za sve nas koji još uvek nismo. Živeli vi nama i da se okupljamo opet kad se svi mi koji smo i dalje single budemo udavali i ženili, pa da nam bože zdravlja i vi donosite ovako skupe poklone ko što smo mi vama.

Uzdravlje.


Tekst napisao Bogdan Stefanović

Izvor: blogdan.rs

Posted on 9. juna 2019., in Priče, pesme, intervjui. Bookmark the permalink. 1 komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: