Sa druge strane obloga – nova Blogdanova knjiga

Naš poznati bloger i pisac Bogdan Stevanović, poznatiji kao Blogdan, napisao je novu knjigu, koju je objavila izdavačka kuća „Vulkan“ iz Beograda.

Sa druge strane obloga je nesvakidašnja knjiga koja se čita sa obe strane. Nema zadnju koricu već dve naslovne strane, zato se poput peščanog sata može okretati i čitati i od napred i otpozadi. Čitalac po svojoj želji bira odakle će početi i u zavisnosti od toga odrediće redosled priča, utisak o početku i završetku knjige, ali i čitavu sudbinu sopstvenog doživljaja svega napisanog u ovoj knjizi.

fb-size-768x768.jpg

Knjiga Sa druge strane obloga je zbirka od 67 priča raspoređenih u dva poglavlja:

Poglavlje pod imenom Rane sadrži 23 priče sa nepredvidivim obrtima koje vas vode u trenutke nastajanja rana, ne samo na ljudskom telu već i na čovekovoj duši. To su priče koje će baciti drugačije svetlo na tuđe rane, pojasniti one koje imamo na sebi i u sebi i otkriti odgovor na pitanje da li rane svih nas imaju nešto zajedničko ili je svaka osobena na svoj način. Svaka priča, zbog svojih nepredvidivih raspleta, biće mali performans sa vašim predrasudama i navešće vas da preispitate sebe, jer će se sve ono što ste pomislili da se dešava u pričama, vrlo često razlikovati od onog što na kraju uvidite da se zapravo događa.

Poglavlje pod imenom Obloge sadrži 45 priča koje tragaju za odgovorima kako zalečiti rane koje nam je život naneo, koje obloge možemo potražiti oko nas a koje moramo kao antitela stvoriti sami kako bi rane zarasle. Svaka priča, zbog svojih lekovitih i pitomih poruka, biće mali performans sa vašom tugom. Iako na prvi pogled deluju kao potpuna suprotnost pričama iz poglavlja Rane koje se nalaze na drugoj strani knjige, sa druge strane Obloga, one su samo druga strana jednog te istog novčića koji se zove život. Prva knjiga Obloge od mastila sadržala je sve priče napisane na blogu od perioda njegovog nastanka pa do oktobra 2017. godine i samo nekoliko neobjavljenih priča napisanih specijalno za knjigu. U novoj knjizi Sa druge strane obloga većina priča nikada ranije nisu bile objavljene na blogu već su namenski pisane za knjigu.

I ovog puta, kao što je bio slučaj i sa prvom knjigom, 50 dinara od svakog prodatog primerka donira se Nacionalnom Udruženju Roditelja Dece Obolele od Raka – NURDOR. Pored ove donacije, sve ilustracije koje se nalaze u knjizi, njihova autorka Katarina Baćević odlučila je da oglasi na prodaju i sav novac od prodaje originalnih crteža i reprodukcija donira NURDOR-u.

Knjiga će se naći u knjižarama širom regiona 6. februara!

Izvor teksta: Blogdan.rs

Posted on 5. februara 2019., in Biblioteka, Knjige, časopisi, pisci i javna lica, Preporuka, Vesti. Bookmark the permalink. 1 komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: