Zadovoljan život dolazi kada odbaciš ove dve stvari

Zadovoljan život dolazi kada odbaciš dve stvari, kada odbaciš one stvari koje ne možeš dostići i kada odbaciš stvari koje si prerastao.
Što pre odustaneš od želja koje ne mogu postati tvoja realnost, pre ćeš pronaći svoj mir. Nemoj se dati zavaravati, jer postoje stvari koje su izvan naše realnosti zbog nekih spoljnih i unutrašnjih uticaja i uzalud je trošiti život za nešto što bi na kraju shvatio da je samo bila nemoguća misija.

zadovoljan-860x450_c

Odbaci stvari koje si prerastao, odbaci čežnje koje te vraćaju u začarani krug istih osećanja koji ti ne trebaju, stvari nakon kojih se osećaš istrošeno i jadno jer si svestan da možeš i zaslužuješ bolje. Odbaci zadovoljavanje minimumom jer ćeš se na kraju upitati zašto su tvoji talenti ostali nerealizovani a tvoje sposobnosti zapostavljene. Odbaci lažne prilike koje te nikuda ne vode jer ćeš zaglaviti u svetu u kom ne želiš živeti.

Nemoj ići ispod ali niti iznad svojih granica jer ćeš svoj život pretvoriti u večnu muku. Pronađi svoju meru, otkrij svoj glas, prepoznaj ono što te ispunjava a deo je tvog svakodnevnog sveta. Ne treba da ideš na kraj sveta da bi doživio prosvetljenje, osetio ispunjenje, dovoljno je da upoznaš sebe, ne samo onu već otkrivenu stranu koja je svima poznata već i onu skrivenu od koje sam bežiš, te kada je otkriješ posvestiš je sebi.

Živimo u svetu bezbroj nebitnih stvari, zaskaču nas svakog dana mnoštvo nebitnih ljudi, nude nam se svaki dan hrpa nebitnih događaja i sve se to bori za mrvice pažnje u našem životu, želi nam oteti vreme, energiju i hraniti se njome, a naš život je ograničen. Živimo u svetu kog smo prerasli a opet živimo ispod njegovih granica. Oslobodimo se onoga nepotrebnog i prepoznajmo ono što u našem životu čini razliku, samo tako ćemo doći do ispunjenog života.


Tekst napisao Mario Žuvela

Izvor: Savjetnikuspjeha.com

Prilagodila ekavici Rea Mnc

Posted on 6. novembra 2018., in Biblioteka, Psihološki kutak. Bookmark the permalink. 1 komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: