Nije nas imao ko naučiti kako se nositi sa životom i mnoge smo lekcije naučili na teži način

Nije nas imao ko naučiti kako se nositi sa životom i zato smo mnoge životne lekcije naučili na teži način.
Naučili smo kroz povrede koliko trebaš biti oprezan kada nekome otvaraš svoju dušu, koliko je važno dobro razmisliti kome otkrivaš svoje najranjivije strane i kome dopuštaš pristup u najdublje predele svoga srca. Kroz izdaje smo naučili kako nisu svi ljudi isti i kako nekada oni koji su najpričljiviji i najljubazniji, kasnije najjače zabadaju nož u leđa.

nije nas imao ko naučiti

Nije nas imao ko naučiti kako ceniti sebe, kako se odnositi prema svome vremenu, koliko ljudima dati prilika i kako se zaštititi od grabežljivaca i ostalih koji su uzimali od nas sve što su stigli. Nisu nas naučili kako biti zadovoljan svojim životom, već su nas gurnuli u ludu trku i takmičenje, naučivši nas da više vredi onaj koji ima više, onaj koji je brži, snalažljiviji, i koji ne bira sredstva kako da dođe do svog cilja.

Puno su nam govorili o beskrajnoj vrednosti znanja, napunivši nam glave tonama informacija od kojih na kraju nismo znali što je bitno, čemu služe i kako se njima koristiti. Vrednost iskustva zanemarili su pokazujući kako onaj koji ima više informacija, vredi više. A sve je zapravo bilo mnogo jednostavnije. Trebalo je samo pokazati kako živeti, usmerivši nas na naše sposobnosti i mogućnost njihovih razvijanja.

Nije imao ko da nas nauči kako se nositi sa teškim ljudima, maskama na licu i onim ranjivim u nama što je brzo padalo pod nečiji uticaj. Iz rane u ranu naša se slika sveta kristalisala i bolje smo razumeli stvarnost u koju smo gurnuti. Škola života ojačala je naša ramena i našu volju, neke snove potpuno izbrisala, a neke potpuno izgradila. Kako god bilo – kamen koji je bio bačen na nas iskoristili smo i sagradili od njega svoj temelj.


Tekst napisao Mario Žuvela

Izvor: Savjetnikuspjeha.com

Prilagodila ekavici Rea Mnc

Posted on 30. oktobra 2018., in Biblioteka, Psihološki kutak. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: