Ranojutarnja odbrana lokalnih lepotica

Piše i ne okoliše: Milan Ceković

Da vam u cik zore, pošto se radi, dovija u tranziciji, ištu mogućnosti dana – napišem jednu kolumnicu. Tema: “Odbrana palanačkih lepotica.“ Vidite, lako je onoj sa Banovog brda da ima momka sa Zvezdare, pa onda nekog sa Bežanijske kose, pa onda nekog iz Bloka 45, pa onda se zaljubi u nekog sa Karaburme 2, zatim iz Sremčice i lepota od života za velegradske lepotice. Sve ok. Momci lete, a i moji ispisnici se tu uvale katkad i nigde etikete. Niko tu za nikog ne zna i milina.

 

Ali, kod nas na lokalu, na 10-15.000 stanovnika sve sami moralisti i gromade koji ištu svetice. Kako devojka promeni dva-tri momka, ta je već prošarala društvo i pohvatala sve veze vezanih sokaka. Još joj malo i natovare i šta nije. Ko vele, kad sve drugo jeste – dodaj, neće da propadne. Bila je sa drugom druga, neću sa njom. Ona je bila sa onim, a on je već nešto i tako. Sužen manevarski prostor.

Zato, predlažem da se uvedu koeficijenti, kao za najboljeg strelce u fudbalu. Jače lige se množe sa većim koeficijentom. Nije isto dati 30 golova u Kalču i 30 golova u ligi Luksemburga, ako ona postoji.  Tako i devojkama treba dati koeficijent slobode. U malim mestima, kao što je Kostolac, dati im koeficijen 5, pre svake etikete. Šta je, bre, pet momaka za jednu mladost?! Ma, idemo na koeficijent 7. Kad može 7 sekretara SKOJ-a, 7 kora ‘leba, 7 smrtnih grehova, 7 patuljaka, a vala mogu i 7 momaka – 7 veličanstvenih jednog devojčenja. Trebalo bi učiti i kroz komparaciju. Imala jednog momka… Pih… Dajte, molim vas… Ko zna koliko taj jedan ne zna, ako nema drugog, da tu malo rasvetli neka poimanja.

Kako ću sa njom, bila je sa dva-tri moja drugara?! Šta, bre, kako ćeš? Budi bolji od drugara i najbolji mogući za nju i, eto, rešen problem. Ako je baš vrtirepka i zvrk, nasmej brk, opušteno, sloboda, laganica, život je lep, važno je da ti se vraća. Na kraju krajeva, ima tih primera, mladost totalni cunami, a posle se sredi, smiri, postane smerna i verna. Dajte, bez panike, rekoh vam već, pas voli da je odvezan i uvek je takav pored gazde, a neće mlada duša hteti da se malo oproba na raznim terenima. Na kraju krajeva, ni vi niste sveci.

Znam da neki od vas misle da ja uveliko nisam normalan, ali, pravo da vam kažem, baš me briga, šta mislite. Ja uveliko nisam zadovoljan dostignućima tog normalnog okruženja. Tako da, moj profil, moja tastatura, moja kolumna, a verujem, da bi vam mnogo bolje bilo mene da poslušate, nego ove normalne.

Dobro jutro!

 

Milan Ceković 2

Posted on 28. maja 2018., in Piše i ne okoliše. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: