Tajna životne sreće je odluka da nećeš neprestano zavirivati u tuđa dvorišta

U životu je samo jedno bitno: odlučiti da nećeš neprestano zavirivati u tuđa dvorišta. Jer jednom kada počneš tamo viriti, sva trava u njima će ti se činiti zelenija nego u tvome. Umesto da se posvetiš uređenju svoga dvorišta i svoga vrta, posvetićeš se gledanju u tuđe živote, a onda će se tu pojaviti svakojake misli. Pitaćeš se zašto je njihova trava uvek zelenija, a još više zašto tvoja nije. Tada ćeš krivnju tražiti svuda oko sebe ali nikada nećeš pomisliti da si možda sam odgovoran za svoj život.

Tajna životne sreće je odluka da nećeš neprestano zavirivati u tuđa dvorišta. Jednom kada tako počneš raditi onda ćeš neprestano tražiti potvrdu od drugoga da ti kaže da je i tvoja trava zelena, tražićeš odobravanje i pohvale jer nećeš moći izdržati da samo druge hvale. Počećeš se uspoređivati s drugima, bez obzira što to nisu stvari za uspoređivanje, a onda ćeš na kraju samo izjedati sebe, uništiti svoje samopouzdanje, samopoštovanje i početi životariti.

Zavirivati u tuđa dvorišta znak je nezrele osobe, osobe koja će samo gledati i žaliti, zrela osoba će želeti nešto preduzeti u svom životu pogotovo kada ima veliku lepezu mogućnosti. Ona će sve to što se oko nje događa shvatiti kao iskušenje i izazov koji joj pomažu da raste i da shvati kolika je vrednost njenog postojanja. Prestaće se osvrtati na ono na što ne može uticati, a otkriće koliki je njen stvarni uticaj u području kome nikada nije davala previše važnosti.

Zrela osoba shvatiće tada da padovi nisu situacije u kojima si lošiji od nekog drugog, nego kada se ne razvijaš u onome što može postati tvoj vrhunski potencijal. Kada prestaneš jednom gledati u svet oko sebe otkrićeš bogatstvo sveta u sebi, otkrićeš da se tu nalaze odgovori na sva važna životna pitanja koja si tražio svuda uokolo, a još više od svega prepoznaćeš da se i tu nalazi tajna tvoje životne sreće. Pitaćeš se na kraju zašto ti je toliko trebalo da to shvatiš.


Tekst napisao Mario Žuvela

Izvor: Savjetnikuspjeha.com

Prilagodila ekavici Rea Mnc

Posted on 7. maja 2018., in Psihološki kutak. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: