Neuropsihijatar Časlav Hadži Nikolić

Časlav Hadži Nikolić je psihijatar koji je ukrštajući znanja stečena u različitim kulturama video mnogo i napisao knjigu „Kada se vidi ono što se ne vidi„.

Spačekom koga je u jednom komadu držala samo farba stigao je Indiju, u Kini je učio akupunkturu pre više od tri decenije, u Nigeriji je dobio titulu poglavice, u Amazoniji se družio sa šamanima učeći kako oni hiljadama godina leče psihičke probleme u plemenima, pronašao je drevni grad kome su on i njegovi saputnici dali ime Sobre Amija i upisan je na listu nalazača u Institutu za kulturu Perua.

Široj publici je poznat kao psihijatar koji je pratio i pomagao učesnicima Survajvera, a na pitanje da li je psihijatar, antropolog ili avanturista odgovara da će morati da pita svog psihijatra.

Časlav Hadži Nikolić

Časlav Hadži Nikolić

Nerado pristaje na intervjue, pa je i za ovaj razgovor bilo potrebno malo vremena i ubeđivanja, ali kad u Srbiji neuropsihijatar koji je prošao ceo svet i video ono što se ne vidi tvrdi da život ima smisao pod svim okolnostima, da ga treba živeti do poslednjeg trenutka, do poslednjeg daha, onda njegova priča može da bude terapija.

Autor: Tanja Peternek Aleksić

Izvor: RTS

 

Posted on 12. aprila 2018., in Filmovi, serije i glumci, Knjige, časopisi, pisci i javna lica, Preporuka. Bookmark the permalink. 1 komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: