Svetski dan socijalne pravde

Danas je Svetski dan socijalne pravde,  koji je generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila na zasedanju 2007. godine. Cilj obeležavanja ovog dana je borba protiv siromaštva i stvaranje jednakih šansi i uslova života za sve ljude.

balancing-career-family

U Srbiji, prema istraživanjima, oko 10 odsto stanovništva živi u teškom siromaštvu, a mnoge društvene grupe nalaze se na marginama društvenog života, u nemogućnosti da ostvare pravo na zdravstvenu zaštitu, obrazovanje, stanovanje.

Ne smete izgubiti veru u humanost. Humanost je okean; ukoliko se nekoliko kapi okeana uprlja, celi okean ne postaje prljav. (Mahatma Gandi)

Treba pomagati kad god ste u mogućnosti, ali je izuzetno važno da i na današnji dan, 20. februar, pokažete humanizam, solidarnost i odgovornost za one koji su najugroženiji i najranjiviji i koji bez pomoći šire društvene zajednice ne mogu rešiti svoje osnovne egzistencijalne probleme. Zato – osvrnite se malo oko sebe i pomognite.

Kao što je suština moći da zaštiti one kojima je pomoć potrebna, tako je i suština humanosti, odskakanje od sopstvene sebičnosti i spremnost da se pomogne ljudima. Onaj ko pomaže drugome u nevolji, blagosloven je duhom. 


Rea Mnc

Posted on 20. februara 2018., in Iz istorije, Porodica, Zanimljivosti. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: