Advertisements

Lekcija koju me život naučio nakon mnogo padova: Najvažnije je osećati se dobro!

osjec487ati-se-860x450_c

Najvažnije je osećati se dobro bez obzira upakovao nam život danas jedan poklon ili problem ili možda više njih. Najvažnije je gledati u budućnost i prestati se zamarati što se dogodilo, ko nas je povredio, koji su nam se ciljevi ispunili, a koji nisu. Bez obzira na sve, dati prednost onoj pozitivnoj emociji koja čini razliku i koja od jednog sasvim običnog i prosečnog dana može napraviti nezaboravan dan za pamćenje.

Najvažnije je osećati se dobro bez obzira ko nam je šta rekao i ko je šta mislio. Prestati voditi računa o obzirima koji su zapravo tačke ukopavanja na mestu. Prestati se opterećivati strahovima kada znamo da će oni biti onoliko jaki koliku im damo moć. Najvažnije je prestati pridavati pažnju onih negativnim ljudima koji žele svaki gram tuđe pažnje, jer samo u tome gledaju svoje ostvarenje, koje im daje osećaj važnosti.

Najvažnije je osećati se dobro bez obzira na sve, apsurdno ili ne, ali ljutnja zbog pretrpljene nepravde ili briga zbog neizvesne budućnosti donose samo gorčinu koja se preliva u mnoge bolesti. Ne trebamo loše osećaje potisnuti – trebamo ih nadrasti. Loš osećaj – loš život. Samo malo namaknuti osmeh na lice i živeti svoj život, ne pokušavajući rešavati probleme celoga sveta ili za celi život. Misao će odrediti osećaj, a mi imamo mogućnosti izabrati misli. Izaberimo one nakon kojih se osećamo dobro!


Mario Žuvela

Izvor: Savjetnikuspjeha.com

Prilagodila ekavici Rea Mnc

 

Advertisements

Posted on 25. decembra 2017., in Psihološki kutak. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: