Borci smo kada kažemo da ćemo izdržati još ovaj dan!

Mi nismo borci kada samo idemo napred, borci smo kada se susrećemo sa svojim strahovima i sumnjama, kada se susrećemo s neodlučnošću i slabošću u sebi, kada nailazimo na prezrive poglede i obeshrabrenja i uprkos svima njima idemo napred.

Mi nismo borci kada samo idemo napred, borci smo kada nam drugi kažu da nećemo uspeti, kada nam sapliću noge i kada nas iza leđa kleveću u ogovaraju a mi uprkos svemu napred idemo.

15800595_359690287741723_8521585279272857753_o-860x450_c

Nismo borci kada napredujemo prema svojim ciljevima, borci smo kada se danima, nedeljama i mesecima ne pokrećemo sa svoga mesta a ipak verujemo da ćemo jednoga dana postići ono čemu težimo. Mi nismo borci kada samo idemo napred, borci smo kada imamo više razloga za odustati a onda pronađemo onaj jedan zašto to nije dobro i taj razlog nam daјe smisao da život povedemo u drugom smeru.

Mi nismo borci kada samo idemo napred, mi smo borci kada smo krhki i slabi, kada u duši prolazimo dramu, borci smo kada se borimo za svoj potencijal i vrednost ne dopuštajući da nas iko ponižava i da ga umanjuje. Borci smo kada shvatimo da ovaj trenutak u kojem prolazimo krizu, neće trajati večno već je samo jedna faza koju moramo proći i koju su prošli mnogi drugi na putu do konačne pobede.

Mi smo borci kada shvatimo da je ovaj dan naš i kada odlučimo da nas ništa neće izbaciti iz takta, jer nisu toliko velike prepreke i problemi na koje nailazimo na putu do svoga cilja koliko su velike prepreke i problemi u nama. Borci smo kada kažemo da ćemo izdržati još samo ovaj dan, pa sutra ponovimo isto, i opet prekosutra isto, jer u konačnosti život se i sastoji od samo današnjeg dana, sve ostalo je prošlost koja se više nikada neće vratiti ili budućnost koja nam nije zagarantirana.

Mario Žuvela

Izvor: Savjetnikuspjeha.com

Prilagodila ekavici Rea Mnc

 

Posted on 11. decembra 2017., in Psihološki kutak. Bookmark the permalink. 1 komentar.

  1. Pozdrav za sve borce 🙋😊

    Sviđa mi se

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: