Feng shui biljke za ljubav, novac, harmoniju

jade-476900_1280

Postoje neke biljke koje mogu da urade dosta dobrog kada su na pravom mestu. Najpopularnije feng shui biljke su one koje imaju okrugle, sočne i tamne listove i one koje dugo “drže” cvet. Predstaviću vam neke od njih, a vi izaberite biljku koja vas najviše privlači, jer upravo ta biljka želi da bude pored vas i pomogne vam.

Zarasli travnjaci ispred kuće, trulo lišće, korov, uvelo bilje i djubre koje leži na zemlji, ometaju protok či energije u vaš dom, što uopšte nije dobro

Izbegavajte veštačko i suvo cveće jer blokira zdravu i svežu či energiju.  Jedini izuzetak je lavanda. Ne samo da simboliše mir i opuštenost, nego svojim mirisom deluje i na vas i ostale ukućane.

SUKULENTI

sukulenti

U poslednje vreme ove biljke su postale popularne, što zbog svog specifičnog izgleda, lakog uzgoja, a najviše zato što je to “drveće sreće” i svi žele da ga imaju u svom stanu. Sukulenti imaju debele mesnate listove koji su okrugli ili idu “nagore” što po feng shuiju donosi uspeh, sreću i novac.

Najpoznatije medju njima je DRVO NOVCA, ili crassula ovata.

Pošto ste odabrali svog ljubimca (ili više njih), postavite ga u dnevnoj sobi ili u severnom ili severozapadnom delu! Dodajte par kineskih novčića ili zlatni ingot, da pojača priliv novca.

BAMBUS

images

Srećni bambus, kako se stručno kaže su feng shui lekovi i simboli za sreću, ljubav, radost, bogatstvo, uspeh, ugled.  Imaju vezu sa svih 5 elemenata na kojima se feng shui zasniva. Nikako ga ne treba staviti bilo gde. Od ključne je važnosti postaviti ga pravilno kako bi privukao “tone i tone” pozitivne energije u kuću. I ovde treba da znate šta stavljate u vaznu sa bambusima. Koliko komada se stavlja u vaznu i na kojoj strani sveta se postavljaju u prostoru, pogledajte ovde.

LOTOS

lotus-

Lotos simbolizuje čistoću, zadovoljstvo, moralnu snagu i ekskluzivnost. Povezan je sa Budom, te se smatra da pomaže u prosvetljenju, odnosno u povećanju duhovnosti. Maksimalan učinak daje ako je postavljen na ulazu u kuću ili da se vidi sa vrata. Kako treba da izgledaju feng shui vrata?

CITRUSI

limun

Smatraju se simbolima dobrog zdravlja, dugovečnosti, bogatstva i prosperiteta. Podstiče sreću za celu porodicu. Takodje je odličan za plodnost. Najbolje je postaviti ih u hodnik da utiče na uspeh i pozitivan protok novca.

Pokazao se kao odličan za purifikaciju i detoks tela i prostora  ali i za energetsko čišćenje stana.

MAGNOLIJA

magnolia

Bela magnolija označava ljubav i čistoću. Najbolje je držati je u dnevnoj sobi ili na mestu za meditaciju. Kada je zasađena u dvorištu veruje se da privlači mnoga zadovoljstva. Uzima se kao simbol skrivenih dragulja, odnosno velikog bogatstva.

ORHIDEJA

orhideja

Ovaj prelepi cvet se najviše vezuje za savršenstvo, poštovanje, ljubav i bogatstvo. Medjutim, svako bi trebalo da ga drži u svom stanu ili kancelariji jer je predstavnik UGLEDA familije, poslovnih dostignuća i uspeha.

Takodje se smatra simbolom plodnosti, porodice i veliki broj potomaka.
Ako orhideju postavite na severozapad možete stvoriti dobar odnos sa svojim gostima ili poslovnim partnerima. Ukoliko je biljka na severu, gde je msto karijere, pomaže da vaš posao bude snažan i uspešan.

Na jugoistoku će doneti sreću, a na jugozapadu će povećati strast između partnera. Ukoliko su vam dobro zdravlje i dugovečnost na prvom mestu, orhideju postavite na istok.


Autor teksta: Mima Mikovic, Founder of fengshuisrbija.com&catyline.com Certificated Professional Feng Shui&Crystal Healer by IPHM.  T

Izvor: Fengshuisrbija.com

 

 

Posted on 1. decembra 2017., in Svaštara, Zdravlje, sport i lepota. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: