Advertisements

4 knjige koje svaka žena treba da pročita

Ne treba naglašavati koliko su knjige bitne. Za jednu ženu, je pogotovo važno da razume i da je sposobna da prepozna kako su i u kojoj meri žene predstavljane u književnosti. A budući da je žena slikana uglavnom muškim perom, važno je pročitati što više knjiga koje su napisale žene pisci. Predstavljamo vam listu knjiga koju ne bi trebalo da propustite, ukoliko ste žena.

knjige-pix

  1. „Male žene“ Luisa Mej Alkot

„Male žene“ je omiljeni roman iz devetnaerstog veka koga svi i danas čitaju i vole, a posebno žene sa svih strana sveta. Roman opisuje život četiri sestara koje odrastaju zajedno. Uči nas porodičnoj ljubavi, rivalstvu između braće i sestara, o potrazi za identitetom, o ljubavi i vezama, siromaštvu, bogatstvu, životnim prioritetima i, što je najvažnije, fokusira se na žensku nezavisnost. U prošlosti, mlade žene nisu mogle da se takmiče sa muškarcima  u tom smislu ovaj roman razbija stereotipe. Pogledajte OVDE.

  1. „Gordost i predrasude“ Džejn Ostin

Ovu knjigu su mnoge žene smatrale ličnim favoritom. Najpoznatije delo Džejn Ostin, „Gordost i predrasude“ nas uči vrednim životnim lekcijama: nisu svi prvi utisci tačni i svako zaslužuje drugu šansu. Takođe, uči da u ljubavi moramo da ugušimo ponos, a da učinimo da predrasude nestanu. Pogledajte OVDE.

  1. „Matilda“ Ronald Dal

Matilda je mlada devojka koju porodica zanemaruje. Ona je pametna i talentovana. A, kasnije se otkriva da poseduje magične moći. A ovu moć ohrabruje Matildina učiteljica iz škole. Kroz knjigu, Matilda je sposobna da preuzme kontrolu nad sopstvenim životom. Ovaj dečiji roman je važan za žene jer ih uči da su vrednije od svega što drugi vide na prvi pogled. Pogledajte OVDE.

  1. „Dnevnik Ane Frank“ Ana Frank

Tokom nacističke okupacije Holandije, na hiljadu Jevreja je moralo da se sakrije. Ana Frank je jedna od njih. A ono što je čini posebnom je dnevnik koji je pisala tokom perioda provedenog u skrovištu. Ovaj poznati dnevnik nam govori o ženskoj svesti, prijateljstvima sa drugim devojčicama, simpatijama i samoći. Pogledajte OVDE.

Izvor: BIZLife

Advertisements

Posted on 15. novembra 2017., in Biblioteka, Knjige, časopisi, pisci i javna lica, Preporuka. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: