Advertisements

“U ime Petra” – knjiga o skandalima u Vatikanu i na srpskom jeziku

Izdavačka kuća Evro Book objavila je knjigu U ime Petra italijanske autorke Frančeske Čaoki koja je postigla veliki uspeh na Apeninskom poluostrvu. U pitanju je faktografsko delo o skandalima koji su pratili rad Papine komisije osnovane 2013. godine, čiji je autorka bila član. Usled širenja pojedinih poverljivih informacija do kojih je došla Komisija, izbio je skandal poznat kao Vatiliks, a pokrenuti su i sudski procesi protiv protagonista među kojima je bila i autorka.

uimepetra

Ova afera ponovo je aktuelizovana u junu ove godine, kada je kardinal Džordž Pel, ministar finansija i treći čovek Vatikana, u rodnoj Australiji optužen za seksualno zlostavljanje maloletnika.

U ime Petra nije samo priča o bogatstvima, rasipanju i spletkama već i svojevrsni j’accuse protiv međunarodnih lobija unutar Vatikana koji podrivaju papinu misiju obnove. Ovo je priča o njima: ko su ti ljudi, šta žele, koliko su opasni. I zašto bi se moglo dogoditi da dobiju ovu partiju.

Izvor: Bookvar.rs

 

Advertisements

Posted on 10. novembra 2017., in Biblioteka, Knjige, časopisi, pisci i javna lica, Preporuka. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: