GLAS PESNIKA III IZDANJE 2018

„Svi zajedno za očuvanje ambijenta, mira i pravde“

Kulturno udruženje Verbumlandiart objavljuje III izdanje 2018 nagradnog konkursa „GLAS PESNIKA“ u cilju ostvarenja novih formi i novih umetničkih pristupa kroz poetsku reč i njen odnos prema živoj slici obogaćen zvukovima, rečima, fotografijom a u saradnji sa Prologo Caserta.

PREDLOŽENA TEMA
„Svet je jedno lepo mesto i za njega vredi boriti se“ Albert Einstein

22780460_363184317456108_2139691194496538311_n

P R A V I L N I K

1. Na nagradnom internacionalnom konkursu poezije i videopoezije „GLAS PESNIKA“ mogu učestvovati svi italijanski i strani autori od 18 godina pa nadalje.

2. Nagrada obuhvata tri sekcije sve na temu „Zajedno za životnu sredinu, mir i pravdu“ na srpsko-hrvatskom jeziku.

3. SEKCIJA POEZIJE
Poslati 2 poezije sa najviše 30 redi u wordu, Times New Roman 12

4. SEKCIJA VIDEOPOEZIJE
Da biste učestvovali u videopoeziji potreban je video koji govori o miru i zaštiti životne sredine kao normi života svih naroda, a tekst videa poslati u video wordu. Video može da traje 5 minuta i može biti realizovan u formatu avi / mpeg (1-2-4) / .mov / flv /wmv na mini podršci dv / dvd / cd-r. Napisati da je rad rezultat sopstvenog talenta a zbog autorskog prava.

5. SEKCIJA FOTOPOEZIJE
Može se poslati najviše 2 poezije sa 30 redova svaka. Tekst staviti na sliku ili pored nje u boji ili crno-belom. Dodati u wordu i tekst poezije.

Radovi će se smatrati važećim i onda ako su objavljivani na društvenim mrežama, na internetu ili javnom ličnom blogu itd., ali samo ako ne krše autorska prava.

6. Nisu dozvoljeni sadržaji: rasističke sadržine, klevete, vređanje dostojanstva drugih, politička pominjanja ili erotska

7. Za strance je učešće besplatno

8. Autor mora poslati svoj rad do 31. januara 2018. (potvrda je datum slanja ) i to poeziju, video poeziju sa uredno popunjenim formularom za učešće, a koji sadrži: ime i prezime autora, adresu, e-mail asresu, broj telefona, (prihvataju se dela i bez pomenutog formulara samo ako sadrže gore pomenute podatke) poeziju napisanu u wordu sa potvrdom da je rad rezultat sopstvenog talenta, dodati i dozvolu autora udruženju “Verbumlandiart”da upotrebi lične podatke a u cilju omogućavanja faza u selekciji nagrade.
Sav materijal se šalje e-mailom na adresu : verbumlandiart2@gmail.com
Mora biti naznačeno: INTERNACIONALNI KONKURS ”Glas pesnika “ III izdanje

9. Pobednik/ci će biti nagrađen/i dana…

* Datum i mesto nagrađivanja treba još da se definiše, organizacija zadržava pravo da menja datum i mesto manifestacije ako to bude potrebno

* Nagrada će se dodeliti samo prisutnima i to u momentu ceremonije dodele nagrada, svim ostalima će biti poslate potvrde u pdf formatu

* Imena članova žirija čija je presuda neopoziva, biće objavljena u momentu dodele nagrada. Odluke žirija su konačne i neopozive: žiriju je dato pravo da isključi iz takmičenja radove koji nisu u skladu sa ovim pravilnikom ili u potpunoj suprotnosti sa duhom istog.

10. Zvanični poziv na ceremoniju dodele nagrade ne daje nikome pravo plaćanja putnih troškova od strane organizacije kao ni troškova boravka uključujući i članove organizacije

11. Kao i u izdanju 2017. biće realizovana antologija koja će sadržavati nagrađena dela, biće izabrano radovi 30 umetnika (slikara, vajara, fotohgrafije) a da bi se antologija upotpunila slikama, umetnici treba da pošalju, najviše 3 fotografije svojih radova na adresu:
verbumlandiart2@gmail.com do 31 januara 2018. Isti se obavezuju da će kupiti 2 primerka objavljene antologije.

* Učešćem na takmičenju zainteresovani odobravaju organizaciji upotrebu ličnih podataka a u cilju realizacije antologije ili kataloga, dozvoljavaju udruženju “Verbumlandiart” da objavi radove bez ikakve naknade i ekonomskih pretenzija. Sva prava ostaju u vlasništvu autora. Radovi poslati za konkurs neće biti vraćeni (poezija, videopoezija, fotografija)

12. Za sve dodatne informacije adresa e-mail je: verbumlandiart2@gmail.com ili telefon broj 338 6341006

Koordinatori internacionalnog nagradnog konkursa i savetnioci za odnose sa javnošću su: Regina Resta, Carlo Roberto Sciascia, Goffredo Palmerini, Mirjana Dobrilla, Antonietta Vaglio, Giancarlo Danieli, Ottavia Patrizia Santo.


Izvor: FB

 

Posted on 5. novembra 2017., in Konkursi. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: