Kulturni kuriozitet: U Americi izašla knjiga sa naslovom na srpskom jeziku

U petak 27. oktobra na prestižnom Univerzitetu Arizona (University of Arizona) u Tusonu biće održana promocija nove knjige „Ja sam budan: Trip of a Lifetime“ našeg multimedijalnog putopisca Vladana Mijatovića Živojnova.

Vladan Mijatović Živojnov sa svojom novom knjigom

Vladan Mijatović Živojnov sa svojom novom knjigom

 

– Sada mogu na miru da umrem jer mi je izašla knjiga bez naslova na samoj naslovnoj strani, a na trećoj stranici pojavljuje se naslov na oba moja jezika: maternjem srpskom i maćehinskom engleskom – kaže za „Blic“ autor ove knjige fotografija i zapisa sa putovanja po Nepalu i Indiji na kojem je boravio krajem prošle i početkom ove godine.

– Odlučio sam se za dvojezičan naslov jer nakom pola života po svetu i u SAD ni ne znam na kom jeziku sanjam ovaj život. A na naslovnu nisam hteo da stavim ni reč jer je fotka jednostavno dobra i retka i dovoljna za sebe – kaže autor koji će potpisivati svoju novu knjigu na ovom prestižnom univerzitetu poznatom po konstrukciji rovera za Mars i izradi najvećih teleskopa na svetu.

„Ja sam budan: Trip of a Lifetime“ je Vladanova prva knjiga na engleskom, dok su mu u Srbiji izašle tri knjige: „Silikon Dharma“ (Mladost, Beograd 1990), „Pogodak u prazno“ (Jugoistok, Beograd 2003) i „Poslastičarske priče“ (antologija priča sa Davidim Albaharijem, Arhipelag 2008).

Vladan je i autor dva dokumentarna filma: „Tibetansko trojstvo“ i „Beogradska mandala“ a trenutno završava i novi dokumentarni film pod istim naslovom kao i nova knjiga, „Ja sam budan: Trip of a Lifetime“.

Izvor: Blic

Posted on 26. oktobra 2017., in Biblioteka, Knjige, časopisi, pisci i javna lica, Vesti. Bookmark the permalink. 1 komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: