Da bi uživao u životu nije ti potrebno puno imati, potrebno ti je znati!

Da bi uživao u životu nije ti potrebno puno imati, potrebno ti je znati, znati da je ovaj sadašnji trenutak jedino vreme koje imaš i da stvari koje sada imaš nisu garancija da će ostati tvoje u budućnosti.

content-slushat-1-econet-ru_orig-860x450_c

Potrebno ti je znati da ti za sreću ne treba gomilati ljude i stvari oko sebe, nizati događanja, skupljati pobede, jer sve to imaju neki u izobilju a opet se muče s osećajem silne ispraznosti u životu.

Da bi uživao u životu nije ti potrebno puno imati, potrebno ti je znati da ti je potreban samo jedan prijatelj kojem ćeš u svako doba moći doći i reći što te muči, prijatelj koji će ti pokazati da se na njega uvek možeš osloniti. Potrebno ti je znati da ukoliko nemaš ljubavi prema sebi sve će ti biti teško, svi ciljevi neostvarivi, svi ljudi naporni, sve prilike besmislene, svo vreme dosada koju nećeš znati čime ispuniti.

Da bi uživao u životu nije ti potrebno puno imati, potrebno ti je znati da sve što ti se dogodilo ima neki razlog i da možeš jednako tako biti srećan i s onim lepim ali i s onim teškim trenucima jer su te nešto naučili, otvorili ti oči, pomogli ti da bolje upoznaš sebe. Potrebno ti je znati da ne moraš biti kao drugi, imati iste stvari kao drugi, ići istim putevima kao drugi već ti tvoja osobna misija i njeno ostvarenje može biti ključ ispunjenja tvoje osobe.

Da bi uživao u životu nije ti potrebno puno imati, potrebno ti je znati da je sreća u tome da se na plašiš svoje slabosti, da ti se ne trebaju događati neke fascinantne stvari da bi bio zahvalan već da je dovoljno to što si živ, dišeš, imaš koga voleti i neko voli tebe. Da bi uživao u životu moraš proći mnoge padove, doživeti mnoga zatvorena vrata i odbijanja da bi na kraju shvatio da se snaga, lepota i uživanje u život urežu preko teških stvari i iskustava koji su te tome naučili.


Mario Žuvela

Izvor: Savjetnikuspjeha.com

Posted on 15. septembra 2017., in Filozofski kutak. Bookmark the permalink. 1 komentar.

  1. Da bi znao/la da uživaš u životu potrebno je da shvatiš da postoji samo jedno istinsko bogatstvo – psiho-emotivno-fizičko zdravlje. Moje mišljenje. Pozdrav!

    Sviđa mi se

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: