Advertisements

Otkrivena neočekivana metoda za brzo učenje stranog jezika

Prema novom istraživanju, fizička aktivnost tokom učenja stranog jezika povećava sposobnost pamćenja, zadržavanja i razumevanja reči. Ovo otkriće ne donosi samo nova saznanja o učenju jezika, već dokazuje da bi za bolje mentalne procese trebalo da budemo fizički aktivni.

Foto: Thinkstock

U poslednjih nekoliko godina sproveden je niz studija vezanih za fizičku aktivnost i učenje ili pamćenje i svaka je pokazala da drugačije učimo ako istovremeno vežbamo, prenosi Njujork tajms.

Laboratorijski pacovi tako su pokazivali mnogo bolju sposobnost pamćenja ukoliko bi koristili točak za trčanje. Studenti su imali jednako bolje rezultate na ispitima ako su ih rešavali dok su istovremeno bili fizički aktivni.

Naučnici veruju da vežbanje menja mozak tako što ga čini prijemčivijim i otvorenijim za nove informacije. Na mnoga pitanja tek treba naći odgovore, kao što su mehanizmi učenja, kada vežba ima najpozitivniji uticaj – pre, za vreme ili nakon učenja, i koji tip vežbe bi bio najkorisniji.

Studija je objavljena u naučnom časopisu Plos One, a uključeni su bili Kinezi koji su tokom dva meseca učili engleski.

Ispitanici su dobili zadatak da za vreme učenja voze sobni bicikl. Osobe koje su vozile bicikl za vreme učenja, mnogo su bolje svladale nove reči od osoba koje su učile u stanju mirovanja. Osim toga, pokazali su bolje prepoznavanje i razumevanje značenja rečenica, a stečeno znanje su mogli da reprodukuju nakon dužeg vremena.

Izvor: b92

Advertisements

Posted on 2. septembra 2017., in Pomoć onima koji uče, Poučno. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: