Konkurs za decu – Šta je to Filharmonija?

Beogradska filharmonija najavila je konkurs za decu za najbolje literarne radove na temu “Šta je to Filharmonija?” Konkurs će biti otvoren od 1. aprila do 13. juna 2017. Konkurs je najavio direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac:

“Kako vreme prolazi, sve sigurniji da su obrazovni programi Beogradske filharmonije zapravo namenjeni nama matorcima, a da su klinci najkreativniji profesori kakve smo samo mogli da poželimo.

tasovac-bgf-deca-konkurs-sta-je-to-filharmonija

Zahvalјujući našim najmlađim gostima, već smo imali čast da prisustujemo akademskim raspravama o tome da li se kaže kontrabas ili ‘kontrabus’; naučili smo da se gudački instrumenti dele na violine, ‘debele violine’ i ‘violinetine’. Utvrdili smo činjenicu da se na njima zvuk proizvodi gudalom, za razliku od duvačkih instrumenata, koji se, potpuno logično, sviraju ‘duvalom’.

Kako je još Lenjin govorio: ‘Učiti, učiti i samo učiti’, ozbilјno želimo da nastavimo da učimo od naših malih drugara, koji neretko dovode i svoje vaspitačice, učitelјice i roditelјe na naše koncerte.

Uradićemo sve što je do nas da nam što češće dolaze u goste i da nikada ne zaborave da muzika koju svira filharmonija, može biti i smešna i strašna. Kao i crtaći ili knjige koje smo nekada voleli”.

Poziv je upućen đacima od I do IV razreda koji treba da pošalјu svoje literarne radove na temu “Šta je to Filharmonija?”

Konkurs traje od 1. aprila, Dana šale, do 13. juna, kada počinje raspust.

“Neka takvi budu i vaši radovi – veseli i radosni! Uzgred budi rečeno, 13. juni je i dan kada je osnovana Beogradska filharmonija 1923. godine. Osnivanje je osnivanje, ali raspust je raspust”, naveo je Tasovac.

Početkom nove školske godine najbolјih 500 radova biće nagrađeno “filharmonijskim rancem” u kojem će se, pored ostalih iznenađenja, naći i “Moj prvi CD klasične muzike”, u izdanju i izvođenju Beogradske filharmonije.

“Do sada smo već saznali npr. da je Filharmonija ‘grad koji ima mnogo instrumenata’, kao i da su ‘kontrabas i violončelo – mama i tata, a viola i violina – brat i sestra’.

Radujemo se što ćemo kroz radove naših malih drugara naučiti još puno toga. I radujemo se svim našim budućim susretima i zajedničkom uživanju u muzici”, naveo je Tasovac.

Izvor: SEEcult.org

 

Posted on 18. maja 2017., in Konkursi. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: