Advertisements

Najbolji savet koji sam u životu čuo glasi: Ne živciraj se, ima Boga!

Iako je bilo na hiljade saveta koje su mi ljudi iskreno ili manje iskreno davali, svi oni bi dali samo jedan komadić znanja, nade ili ohrabrenja ali opet bi ostajalo stotine nedovršenih pitanja i potpitanja, hiljаde enigmi kojе u životu nisu rešene. Kada sam čuo taj savet počeo sam manje razmišljati o tome što su mi drugi učinili, te svoje misli manje opterećivati dodatnom negativnošću koja me uništavala.

d574_199_444_0004_600-860x450_c

Najbolji savet koji sam u životu čuo glasi: Ne živciraj se, ima Boga! Od tada sam svaki novi dan započinjao s novom verom u Boga ali i u ljude oko sebe, svestan da svaki put kada me neko prevari ili povredi ne čini to na moj, nego na svoj račun, istodobno svestan da razmišljajući o izravnavanju računa zapravo samo postajem kao drugi, i umesto da prekinem lanac zla, zapravo ga produžujem i sam upadam u njegovu zamku.

Najbolji savet koji sam u životu čuo glasi: Ne živciraj se, ima Boga! Od tada sam shvatio da ne mogu u svoje ruke uzeti više nego što mogu nositi. Čemu prevrtati po mislima brige za probleme za koje ne mogu ponuditi rešenja? Čemu se okupirati nečim što se dogodilo u prošlosti kada je to već prošlo svršeno vreme? Čemu se zabrinjavati za neizvesnost budućnosti kada ni sam ne znam hoće li doći i kakva će zapravo biti?

Najbolji savet koji sam u životu čuo glasi: Ne živciraj se, ima Boga! Shvatio sam da sve ono što je teže od mojih snaga jedino mogu prepustiti njemu. Shvatio sam da nisam pozvan isterivati pravdu, da mogu i trebam samo strpljivo prepustiti svoj sud Bogu. Kada se prestanem živcirati tek tada ću imati mogućnosti pokazati kolika je moja vera i kolike su Njegove snage. Tada ću poput deteta pokazati kako pouzdanjem u Oca – moj Otac pomiče granice moje strpljivosti, snage i života, i biti mu na tome zahvalan.

Mario Žuvela

Izvor: Savetnik uspeha

Advertisements

Posted on 7. maja 2017., in Poučno. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: