Advertisements

Prezentacija bibliotečke prakse u Americi

Američki kutak Novi Sad poziva vas na prezentaciju programa bibliotečke prakse Jay Jordan IFLA/OCLC Early Career Development Fellowship koja će se održati 7. aprila u 15:30h. Prezentaciju će održati bibliotekar Željko Dimitrijević, stipendista programa IFLA/OCLC fellowship za 2016. godinu. Broj prijava je ograničen, a možete se prijaviti putem linka: https://goo.gl/forms/g7WoZN8dCDUP9y432

 cmrfynauwaavnpr

IFLA/OCLC fellowship program obuhvata upoznavanje polaznika sa trendovima u bibliotekarstvu Severne Amerike, aktuelnim tehnološkim inovacijama kao i razmenu iskustava sa vrhunskim stručnjacima u oblasti bibliotekarstva. Cilj prezentacije je da se kroz fotografije, informacije i promotivni materijal predstave kreativna rešenja i savremene prakse javnih biblioteka i da se kolegama koji žele da se prijave za program približe uslovi apliciranja.

Željko Dmimitrijević, bibliotekar, diplomirao je na Katedri za Bibliotekarstvo i informatiku na Filološkom fakultetu u Beogradu 2010. godine i završio master studije iz oblasti visokoškolskih biblioteka. Kao bibliotekar radio je u Američkom kutku Beograd i Narodnoj biblioteci Srbije u Odeljenju za naučne informacije. Učesnik je International Visitors Leadership programa “US Library System, Society & Culture” (2013) i stipendista IFLA/OCLC fellowship programa za 2016. godinu. Član je Američkog bibliotekarskog društva i koordinator za licence u EIFL.

Izvor: Google grupa Bibliotekari

Advertisements

Posted on 28. marta 2017., in Biblioteka, Vesti. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: