Advertisements

Raspisan konkurs za književnu nagradu „Đura Đukanov“

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ iz Kikinde raspisala je trinaesti nagradni konkurs za književnu nagradu „Đura Đukanov“ za najbolju zbirku priča autora mlađeg od trideset godina pisanu na srpskom jeziku.

Nagrada

Konkurisati mogu autori čiji rukopis prethodno nije bio objavljivan u celosti ili u delovima. Nagrada podrazumeva štampanje knjige džepnog formata, u tvrdom povezu i tiražu od 350 primeraka. Rukopisi se dostavljaju do 31. maja ove godine, isključivo u elektronskom formatu na adresu: konkurs_djukanov@hotmail.com s naznakom „Za literarni konkurs Đura Đukanov “.

Radovi mladih autora moraju da budu potpisani punim imenom i prezimenom, a autori moraju da dostave informacije o godini rođenja, adresi stanovanja, broju telefona i i-mejl adresi. Ukoliko prijava ne bude imala sve neophodne podatke ili je poslata u neodgovarajućem formatu neće biti uvršteni u konkurenciju.

U žiriju za dodelu nagrade „Đura Đukanov“ od ove godine će biti kritičarke Marija Nenezić, Tamara Krstić i Milena Đorđijević. Odluka o pobedniku biće doneta najkasnije do 1. septembra ove godine.

Izvor:

Blic

Advertisements

Posted on 10. februara 2017., in Konkursi. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: