Advertisements

Ne požurujte stvari, sve će se dogoditi kada treba!

Morgan Friman je jednom rekao: Da sam imao tako veliki uspeh ranije, verovatno bih veoma lako sagorio u tom uspehu. Sve u životu zaista ima svoje vreme. Verojatno je sav problem u tome što mi to ne možemo prihvatiti i biti dovoljno strpljivi, što vreme u našem umu ne može se uvek prilagoditi vremenu u stvarnosti. Kada bi čovek više vodio računa o procesima koje traže svoje vreme verovatno ne bi tako brzo odustajao od svojih snova jer bi shvatao da sve prepreke imaju jedan dublji razlog.

kada-te-pritisnu-nevolje-i-tegobe-1-1021x580-860x450_c

Koliko bi od nas želelo završiti studije na brzinu, imati dobro vaspitanu decu, uspeh na poslu, kvalitene odnose s drugima, ali stvarnost koja je puna konflikata, poraza, promašaja, često nas ostavi bez daha. Pokušavajući dati sve više od sebe da bismo uspeli što pre shvatamo da nije sve u našem trudu. Život se ne može ubrzati. Postajanje čovekom se ne može ubrzati, to postaješ onda kada si za sve izazove spreman.

Ali, mi smo skloni tražiti prečice, pomagala koja će nam ostvariti ciljeve, bez da smo na njih došli. Želimo imati poverenje bez da smo dovoljno uložili u odnos, zdravlje iako radimo stvari kojima ga oslabljujemo, snagu i moć iako nismo dovoljno predani i disciplinovani stvarima koje ih povećavaju. Zato, sva promena koja se treba dogoditi, prvo se treba dogoditi u našem umu da bismo shvatili da iako možemo prevariti sebe, ne možemo prevariti život.

Životom vladaju zakoni i načela, vrednosti i uverenja, i to je promena koja traži od svakog delića našeg bića da odumre ona stara stanica i zameni je nova. Ne možete postati novi ljudi ukoliko ste svim lancima vezani uz svoja stara i pogrešna uverenja i stavove, te se bojite promene. Vaši snovi će zaživjeti onda kada prestanete požurivati stvari, kada prihvatite plan života shvatajući da vas svet još uči lekcijama za koje verojatno još niste dovoljno spremni.

Mario Žuvela

Izvor: Savjetnikuspjeha.com

 

Advertisements

Posted on 23. januara 2017., in Poučno. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: