Advertisements

Vera Petrović najbolji bibliotekar u 2016. godini

Nagrada „Marija Ilić Agapova“ za najboljeg bibliotekara u 2016. godini uručena 11. januara 2017. godine u Biblioteci grada Beograda Veri Petrović, rukovodiocu Odeljenja za matičnu delatnost Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković“ u Beogradu.

1101_biblioteka_petrovich

„Presrećna sam što sam laureat ovako prestižne nagrade koja nosi ime Marije Ilić Agapove. Ovo je zasluga kolektiva u kome sam. Bez tima i bez Univerzitetske biblioteke ne bi sigurno bila u mojim rukama“, rekla je Petrović Tanjugu.

Petrović je završila srednju bibliotekarsku školu, diplomirala na Filološkom fakultetu u Beogradu, gde je završila i postdiplomske studije na Katedri za bibliotekarstvo i informatiku, odbranivši magistarski rad „Bibliografija časopisa Anali Filološkog fakulteta“ 2007. godine. Karijeru bibliotekara započela je 1977. godine u Univerzitetskoj biblioteci „Svetozar Marković“ u Beogradu, u Odeljenju periodike. Deset godina je radila u Odeljenju za narodnu književnost, a od 2005. godine je na mestu rukovodioca Odeljenja za matičnu delatnost Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković“ u Beogradu.

Od 2006. godine sekretar je Zajednice biblioteka univerziteta u Srbiji, a od 2011. godine i predsednik Upravnog odbora. Član je Komisije za akreditaciju programa stalnog stručnog usavršavanja u bibliotečko-informacionoj delatnosti. Od početka svog članstva u Bibliotekarskom društvu Srbije bila je predsednik Sekcije za visokoškolske biblioteke Bibliotekarskog društva Srbije, a od 2011. godine član je Sekcije za matične biblioteke Bibliotekarskog društva Srbije i predsednik nadzornog odbora Bibliotekarskog društva Srbije.

Izvor:

RTV.RS

Tanjug

Advertisements

Posted on 13. januara 2017., in Biblioteka, Vesti. Bookmark the permalink. Ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: