Knjiga „Arhiv Karusel“ pisca, publiciste i političkog analitičara Saše Đurovića izazvala je veliko interesovanje na ovogodišnjem sajmu knjiga u Beogradu. Prvi tiraž knjige je rasprodat na štandu „Nova Knjiga“ .

Roman Saše Đurovića je planuo praktično bez reklame jer autor nije hteo da pravi promociju uz obrazloženje da su promocije „ estradna praksa a da on prezire sve što ima estradni prefiks“. Roman je autorovo svedočenje o 90-im godinama u Beogradu i regionu. Nekonvencionalan i atipično pisan političko sociološki triler koji se čita u jednom dahu.

Autor naglašava da je ovo vreme komunikacije slikom a ne rečju, zato je, kao retko kad, tako malo čitalaca knjige. Citirajući Andrića „dobrota je na ovom svijetu golo siroče“ autor u svojoj knjizi filigranski, kroz primere onih koji su njega personalno izneverili, apostrofira činjenicu da je ogroman broj onih koji su zaboravili da se stide, a “ prvi znak extremne gluposti je odsustvo stida“

Svoje impresije o romanu „Arhiv Karusel“ izneli su Slobodan Tišma, Vida Ognjenović, glumica Vjera Mujović, urednica Nina Vesna Mališić koja je napisala da je roman „Arhiv Karusel „ sjajna knjiga a da se Saša Đurović, maestralno provlačeći likove kroz svoje delo, ponaša u maniru najboljih stvaralaca Praške filmske škole. Zaključak je da je Roman „Arhiv Karusel“ nešto potpuno novo na regionalnoj književnoj sceni.

Izvor:

Večernje novosti