Advertisements

Velimir Perović je dobitnik nagrade za novinarsku humanost „Đoko Vještica“

Nagrada se dodeljuje za novinarsku humanost, iniciranje i kontinuirano vođenje akcije u medijima kojom se šira javnost i nadležni uključuju kako bi rešili društvene probleme. Urednik “Blic fondacije“ Velimir Perović ovogodišnji je dobitnik nagrade za novinarsku humanost “Đoko Vještica“, odlučio je danas žiri Udruženja novinara Srbije (UNS).

image-1-620x350

Nagrada se dodeljuje za novinarsku humanost, iniciranje i kontinuirano vođenje akcije u medijima kojom se šira javnost i nadležni uključuju kako bi rešili društvene probleme.

Velimir Perović ove godine je osmislio, uređivao i vodio akciju “Srce za decu“ čiji je cilj bio da se svim porodilištima u Srbiji obezbede aparati za proveru sluha kod beba, akciju sa istim nazivom čiji je cilj pomoć deci iz socijalno ugroženih porodica i akciju “Klime za porodilišta“ uz pomoć koje je porodilištima u Srbiji podeljeno 50 klima uređaja.

Četvoro Perovićevih kolega koji su ga predložili za nagradu naveli su se da je Perović „uz veliko razumevanje i pomoć čitalaca ‘Blica’ i društveno-odgovornih firmi, uspeo da za samo pet meseci obezbedi aparate za neonatalni skrining za svih 56 porodilišta u Srbiji“.

Velimir Perović uspeo je da animira deo javnosti i da od donatora prikupi sredstva i tako siromašnoj deci obezbedi sve što im je nedostajalo – naveli su u predlogu Milan Laketić, Momčilo Petrović, Eržebet Marjanov i Biljana Radomirović.

U obrazloženju nagrade žiri je istakao da se radi o najboljoj medijskoj akciji u ovoj godini koja je proizvela veliki rezultat.

Nagrada će Velimiru Peroviću biti uručena u petak, 28. oktobra, u restoranu “Kumbara“.

Nagrada “Đoko Vještica“ je ustanovljena 2011. godine na inicijativu Miloša Bata Milatovića i vlasnika restorana “Kumbara” Jovice Pavlovića. Inicijativa je naišla na podršku UNS-a koji je dao ime ovoj nagradi i od tada je dodeljuje.

Nagrada se sastoji od diplome i novčanog iznosa od 1.000 evra u dinarskoj protivvrednosti koje obezbeđuje Jovica Pavlović.

Dosadašnji dobitnici ove nagrade su: Dragoljub Janojlić, „Nezavisne novine Palanačke“ (2011), Silvija Slamnig, „Kurir“ i Sadik Hamidović, Radio „Veselje“ (2012), Tamara Grujić, TV „Prva“ i Branko Stanković, RTS (2013), Miroljub Dugalić, „Politika“ (2014) i Stevo Lapčević „Sremske novine“ (2015).

Izvor:

Telegraf

Advertisements

Posted on 27. oktobra 2016., in Biblioteka, Vesti. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: