Priče sa dušom

Otvaram jutros mejl da proverim šta su mi moje pametne i vredne saradnice poslale za blog i naleteh na jedan veoma lep sajt – Priče sa dušom. Podsetio me je na čitanje knjige Melem za dušu, jer na ovom sajtu, kao i u knjizi, možete pronaći i pročitati priče koje, u ovom vremenu punom sumnji i zabluda, zaista otvaraju srce, krepe dušu i daju nadu. Nadu da će biti bolje. Jer kako kaže Blogdan – biće nam bolje kada budemo bolji.

screenshot_3

Urednik sajta, Nenad Blagojević, je novinar, putopisac i licencirani turistički vodič iz Beograda.  Njegova biografija je zaista bogata i pokazuje jednu svestranu ličnost. Radio je na radijima Golf, Srž, S, S+ i Zvezdara, a onda je prešao u štampane medije (Id, Exkluziv) pa u Nedeljni telegraf i mesečnik Zdravlje i lepota.

Oprobao se i kao menadžer za odnose s javnošću izdavačke kuće Magnet, festivala Pan music, manifestacije Najžena 21. veka i Kulturno-umetničkog društva Sveti Sava jer voli da promoviše folklor i tradiciju. Član je Udruženja novinara Srbije, organizacije Mladi za turizam i Udruženja frankofonih novinara Srbije

Pisao je i za magazine JolieLjubav i moda i Svadba, svadba, bio urednik i novinar redakcije nedeljnika Lisa. U ovom časopisu objavljivao je intervjue sa poznatim ličnostima, životne priče iz Srbije i putopisne reportaže do jeseni 2014. godine, kada je rešio da da otkaz, napusti siguran posao i pokrene sajt Priče sa dušom.

Priče sa dušom nastale su kao njegova želja da predstavi ljude koji vrede, a koji nemaju priliku da pokažu svoje znanje, talenat ili uspeh u vremenu primitivnih rijaliti programa i njihovih učesnika.

Jedna od priča, koju je moja saradnica Anka, posebno istakla, je priča o bračnom paru sa tri deteta i njihovoj borbi za opstankom, nakon što su oboje ostali bez posla. U današnje vreme, kada nisu svi blagosloveni bogatim porodicama, sigurnošću velikih imanja ili pak podrškama političkih stranaka – imati posao, znači imati mogućnost da obezbediš egzistenciju sebi i svojoj porodici. Ostati bez posla je veliki stres. Veliki udarac… Međutim, oni nisu pali u očaj, već su osmislili i započeli vlastiti posao. I uspeli u tome. Pročitajte njihovu priču ovde.

Ali, to je samo jedna od obilja dobrih priča. Posetite njegov sajt i uživajte u pričama o plemenitim ljudima. Jer, da – oni zaista postoje… Nisu izumrli…

Posted on 21. oktobra 2016., in Linkovi, Poučno, Preporuka. Bookmark the permalink. 2 komentara.

  1. Procitala sam tekst …Oboje su ostali bez posla…. i kako imam vinariju,zelela bih da stupim sa porodicom u kontakt,njihovi kolacici i moje vino mogu biti odlican posao.

    Liked by 1 person

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: