Advertisements

Socijalna inkluzija dece i mladih iz osetljivih grupa u Požarevcu

Udruženje za mlade “Urban Stream” uz podršku grada Požarevac, u partnerstvu sa Centrom za socijalni rad Požarevac, O.Š. “Desanka Maksimović”, O.Š. “Dositej Obradović”, O.Š. “Sveti Sava”, O.Š. “Vuk Karadžić” i O.Š. “Kralj Aleksandar I”, od septembra do decembra 2016. godine sprovodi projekat socijalne inkluzije dece i mladih iz osetljivih grupa, Društveno-kreativna edukacija “priDRUŽI SE i ti!”.

promo3-1-672x372

Projekat ima za cilj uključivanje dece i mladih iz osetljivih grupa udruštveno-kreativne, edukativne i kulturno-obrazovne aktivnosti, koje će doprineti njihovom ličnom i socijalnom razvoju i poboljšanju kvaliteta odrastanja.

Postoji veliki broj dece i mladih koji su u riziku od socijalne isključenosti, a najčešći uzroci su loši ekonomski i socijalni statusi dece i mladih. Deca i mladi su najviše izloženi riziku od siromaštva posle socijalnih transfera (30%) u odnosu na ostale starosne grupe (NSM 2015-2025.). Usled toga često nisu u mogućnosti da učestvuju u brojnim vannastavnim aktivnostima. Ovim projektom želimo da pružimo jednake šanse svoj deci i mladima da se bave aktivnostima kojima žele.

U sklopu projekta vršiće se i senzibilisanje javnosti za odlike i mogućnosti dece i mladih u riziku od socijalne isključenosti, kao i edukacija vršnjaka, kroz javnu prezentaciju, medijsku prezentaciju, vršnjačku edukaciju, otvorenu tribinu i završnu izložbu.

Radionice će se realizovati u prostoru udruženja “Urban Stream”, kao i na otvorenom. Tribina će biti organizovana u školi “Kralj Aleksandar I”, dok će se edukacija vršnjaka i vršnjačka podrška odvijati u svim osnovnim školama, partnerima na projektu.

Ovaj projekat se sprovodi u sklopu finansiranja i sufinansiranja projekata/programa NVO i udruženja od javnog interesa za grad Požarevac, za 2016. godinu.

Izvor:

Urbanstream.co.rs

 

Advertisements

Posted on 3. oktobra 2016., in Biblioteka. Bookmark the permalink. Ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: